155 recepten met anijs
450 gr bladerdeeg (10 plakjes)ontdooid 4 verse vijgenongeschild 2 rijpe perengeschildklokhuis verwijderd 40 gr boter 1/2 vanillestokje 10 anijszaadjesfijngewreven poedersuiker Oven voorverwarmen op 200 graden C. Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42... bekijk recept »
1 anijsblokje verkruimeld 25 gm boter of margarine gesmolten 4 vellen fillodeeg 375 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 zakje klopvast 3 kiwi's 1 poedersuiker De oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. De anijs en de... bekijk recept »
1 anijsblokje 150 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram lichtbruine suiker 10 gram koek- en speculaaskruiden 2 eetlepels melk 90 gram koude boter 200 gram pure en witte chocolade Extra nodig: vershoudfolie, bakpapier, ca. 30 satéprikkers en een rechaud.St... bekijk recept »
700 gram volkorenmeel 1/2 el zuiveringszout (drogist) 450 gram half gekristalliseerde honing 200 ml karnemelk (150 ml bij gebruik bloem) 2 eieren 1 mespunt zout 1 1/2 - 2 el anijszaadMeng in een ruime kom het meel met het zuiveringszout en maak er ee... bekijk recept »
300 gram hamlappen, in kleine stukjes 250 gram champignons, in plakjes 200 gram tauge 100 gram sperziebonen, gebroken 4 theelepels tomatenpuree 3 teentjes knoflook, in niet al te dunne plakjes 2 grote uien, in middelgrote stukken 2 groene lomboks, in... bekijk recept »
450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid 4 verse vijgen, ongeschild 2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd 40 gr boter 1/2 vanillestokje 10 anijszaadjes, fijngewreven Poedersuiker Oven voorverwarmen op 200 graden Deeg dun uitrollen tot lap van... bekijk recept »
125 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram suiker 1 ei 50 gram amandelen 1/2 geraspte citroenschil1. Klop de eieren los met de suiker en voeg de andere ingrediënten toe, kneed ze goed door elkaar. Vorm een lange rol en bak deze op 180 graden gedurende 25... bekijk recept »
Anijszaadjes Zout 300 g verse zalmcarpaccio (in dunne plakjes gesneden) 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 1 eetlepel(s) kleine kappertjes 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) olijfolie vers gemalen zwarte peper 1. De olie met het citroensap, het... bekijk recept »
1 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1 el citroensap enkele anijszaadjes 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 300 g zalmcarpaccio in dunne plakjes gesneden 1 el kleine kappertjes versgemalen zwarte peper 1. Roer de olie met het citroensap, het zout... bekijk recept »
300 g in dunne plakjes gesneden verse zalmcarpaccio 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 1 eetlepel kleine kappertjes 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel extra vergine olijfolie wat anijszaadjes1. De olie met het citroensap, het zout en de anijs door el... bekijk recept »