Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

OVERHEERLIJKE TOMATEN-CREME SOEP

1 kg. goed rijpe en rode tomaten liefst trostomaten(GEEN vleestomaten) 2 flinke teentjes knoflook 1 grote ui 6 eetlepels slagroom 1 liter groentebouillon(maken van 2 blokjes) flink bosje verse basilicum peper en zout 1 zakje droge tomatensoep (voor 6... bekijk recept »

Bruschetta

Je hebt nodig: 2 dikke sneden stevig,wit boerenbrood 2 teentjes knoflook,gepeld 6 bladen basilicum 2 eetl. extra vergine olijfolie zout en versgemalen peper(naar wens) 2 grote,rijpe tomaten Bereidingswijze Toast twee sneden brood to ze goudbruin... bekijk recept »

Gevuld Brood

2 takjes basilicum 2 eetl. balsamico-azijn 5 eetl.olijfolie extra vierge 2 bolletjes mozzarella (a 125 gr) 100 gr cherry tomaatjes of gewone tomaten zout en peper 1 groot rond brood (bv. Turks brood) 50 gr. groene pesto 1/2 krop eikenbladsla (andere ... bekijk recept »

Basilicumkaasjes

75 g pijnboompitten2 ons zachte geitenkaas30 g. geraspte parmezaanse kaas3/4 dl creme fraiche4 el fijngehakte basilicum en blaadjes basilicum 25 g pijnboompitten fijnmalen, geitenkaas fijnprakken en met gemalen pijnboompitten, parmezaanse kaas, creme... bekijk recept »

Aardappelpuree Met Gepofte Knoflook

1 zak aardappels Koopmans Blauwezout6 flinke tenen knoflook5 el. olijfolie1 zakje verse basilicum1? dl. melkversgemalen vierseizoenenpeper Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Knoflo... bekijk recept »

Italiaanse Mosselen

2 bakken verse mosselen (a 2 kilo) 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml rode wijn 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 bruin stokbrood Bereidingswijze Mosselen on... bekijk recept »

Geitenkaasje Met Champagne En Perziken

Basilicum: 4 blaadjes champagne: 2 soeplepels verse geitenkaas: 4 perziken:1 blik pijnboompitten: 4 soeplepels sap van de perziken 4 soeplepels likeuk van perziken: 2 soeplepels peperbolletje van papaver(maanzaad): 1 soeplepel Bereidingswijze Dip de... bekijk recept »

Tomaten-sinaasappelsoep

2 pakjes tomatenstukjes(bijv. Heinz) 1 ui 1 teen knoflook 2 eetl. olijfolie 1 eetl. geconcentreerd tomatenpuree 100 ml witte wijn(Chardonnay) sap van 2 sinaasappels Creme fraiche peper en zout suiker een potje basilicum (of een pakje diepvries) Schil... bekijk recept »

Courgette Vichyssoise

1 courgette, 1 l kippenbouillon, 1 teentje knoflook, boter of olijfolie, 1 blad laurier? koffielepel marjolein, handvol blaadjes verse basilicum, citroensap, 2 dl lichte room (kan vervangen worden door melk), peper en zout, enkele blaadjes basilicum ... bekijk recept »

Mediterrane Tomatensoep

2 el olijfolie 1 grote uifijngesneden 2 teentjes knoflookfijngesneden 1 kg tomatenin stukken 3 peterseliestelen 2 stengels bleekselderijin stukken 2 bouillontabletten 400 g rundergehakt 2 el fijngesneden basilicum 1 eidooier zoutpeper 25 g fijngesned... bekijk recept »

Pagina 72 van 100