Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Tomaatjes met ricotta

100 g gezouten spek8 tomaten50 g rucola500 g ricotta150 g parmezaan2 el basilicum ( 8 blaadjes)1 el oreganopeperzeezout1. Snipper het spek fijn. Hak het basilicum en de oregano. Rasp de parmezaan. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Hak de r... bekijk recept »

Crostini con tonno e pomodori

0 oudbakken brood1 blikje tonijnkerstomatenbasilicum1. Was de tomaatjes en halveer ze. Snipper de blaadjes basilicum. 2. Giet de overtollige olie van het blikje tonijn af. 3. Meng de tonijn met de tomaatjes en het basilicum. 4. Gril de... bekijk recept »

Hartige aubergineschijfjes

1 aubergine olijfolie peper en zout2 tomaten, in schijfjes een handvol champignons, in plakjes150 g pancetta2 bollen mozzarella, in plakjes 2 El gedroogde basilicum verse basilicum 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in plakjes. Sch... bekijk recept »

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

300 g fusilli of farfallezout150 g pancetta, in grote stukken1/2 komkommer, met schil, in reepjes1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes200 g mozzarella, in plakjes2 eetl. gehakte verse basilicumblaadjes basilicum voor garneringvoor de dressin... bekijk recept »

Tomatensalade met artisjokken

400 g trostomaten, in partjes2 blikjes artisjokharten, uitgelekt en in partjes1 rode ui, in halve ringen1 bosje peterselie, gewassen en fijngehaktzout en versgemalen peper4 eetl. olijfolie1 eetl. balsamicoazijn1 bosje basilicum, gescheurd1. Vermeng a... bekijk recept »

Wortel-amuse

3 grote winterwortels, geschild1 sjalotje, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd100 g wortelen, fijngesneden25 g boter400 ml groentebouillon (van tablet)2 eetl. gehakte basilicumzoutpeperblaadjes basilicum (garnering)1. Snijd de winterwortels in ... bekijk recept »

Pastaschelpen met tonijn

Solo Vloeibaar 200 g tonijn op olie 2 soeplepels kappertjes 350 ml passata peper en zout 250 ml water 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip 1 koffielepel gedroogde basilicum 300 g pastaschelpjes verse basilicumblaadjes 1 teentje knoflook 300 g t... bekijk recept »

Tagliatelli Diablo

300 g scampi 500 gr tagliatelli 1 l culinaire room 400 gr tomatenpuree 3 uien 3 rode uien 1 rode paprika een bosje verse basilicum kippenkruiden kip en pastabouillon olijfolie 6 teentjes knoflook 50 g pijnboompitten pezo cayennepeper paprika... bekijk recept »

Papardelle met scampis

100 g papardelle (of tagliatelle) 6 takjes basilicum 12 gepelde ongekookte scampi's olijfolie cayennepeper 4 plakjes pancetta 1 zak kant en klare Knorr Kerriesaussaus grof zeezout1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.... bekijk recept »

Spaghetti met aubergine en pijnboompitten

350 gram spaghetti 1 zak Bertolli Pastasaus Basilicum 1 aubergine 1 rode ui 1 eetlepel extra vergine olijfolie 50 g pijnboompitten 6 blaadjes basilicum 1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en versnipper de ui. Snijd ... bekijk recept »

Pagina 70 van 100