1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 fles Maggi Basis voor Groentesoep 2 l water 250 g champignons in dunne plakjes 1 eetlepel pesto 100 achterham fijngesneden 1 bosje basilicum in dunne reepjes gesneden Bereidingswijze 1. Breng in een ruime pan de soepbasis en het water aan de kook 2... bekijk recept »
Ca. 800 gr pompeon1 dikke prei1 el roomboter1 tl kerriepoeder3 el droge witte wijn2 kippenbouillontabletten10 blaadjes basilicum2 el creme fraichezout(vers) gemalen peper. 02: In (soep)pan boter verhitten. Kerrie heel kort fruiten. Pompoen en prei to... bekijk recept »
1 ui - 7 eetlepels olijfolie met basilicum - 300 gram risottorijst - 150 ml. witte wijn - 1 kruidenbouillonblokje - 750 gram groentenmixauberginebleekselderij en tomaat - 75 gram geraspte parmenzeense kaas - 7 gram verse basilicum Pel en snipper de u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 eetlepels Olijfolie Extra Vergine 1 pot Pastasaus Tomaat en Basilicum 1 liter groentebouillon (van tabletten) 500 g tomaten, in stukjes 200 g doperwten (koelvers of diepvries) 1 ciabatta 3 eetlepels Pesto Rosso 150 g geitenkaas, fi... bekijk recept »
voor 2 personen: 1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes 1/2 zakje verse basilicum snufje zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham 4 mooie amuselepelsPureer de artisjokharten met 8 blaadjes basilicum met een keukenmachine of staafmixer. Voeg even... bekijk recept »
1 kg aardappelen, liefst vastkokende 4 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 bundel basilicum 100 gr zongedroogde tomaten, in olie opgelegd 50 gr pijnboompitten 100 ml olijfolie 1-2 theelepels citroensap zout en versgemalen peperDe aardappelen, schillen en... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g gemengde visfilets, in stukken 100 g gekookte mosselen, uit de schelp 100 g kleine garnalen 1 el olijfolie 1 knoflookteentje, geperst 2 stengels bleekselderij*, in plakjes 1 wortel, in plakjes 1 prei, in ringetjes 1,2 liter vis... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 sjalotten 150 gram champignons 1 eetlepel olie 400 gram krielaardappeltjes peper, zout 1/2 dl bouillon 1 dl kookroom 50 gram bacon 8 blaadjes basilicum citroensapMaak de sjalotten schoon en snijd ze klein. Wrijf de champignons scho... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kipfilets 1 l kipbouillon 2 fijngesnipperde rode uien 6 gepelde teentjes look 800 gr trostomaten in partjes gesneden 1 bosje basilicum 2 el fijngehakte verse tijmnaaldjes 2 el fijngesnipperde salieblaadjes 3 citroenen olijfoliePoch... bekijk recept »
4 koolvisfilets van 120 g 250 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht) 2 botjes basilicum 1 Ijsbergsla 1 radicchio 100 g pijnboompitten 6 eetlepels sesamolie 2 eetlepels balsamico-azijn 1 eetlepel sesamzaadjes peper en zout- Maak een vinaigr... bekijk recept »