Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Farfalle Met Walnoten-hamsaus

- 250 gram farfalle (strikjespasta) - 100 gram gepelde walnoten - ? zakje verse basilicum (a 15 gram) - 1 pakje friesche vlag koksroom (200 ml) - 2 eetl. (walnoten)olie - 1 duobakje hamreepjes (ca. 250 gram) - 100 gram gemalen Parmezaanse kaas Arfall... bekijk recept »

Zwitserse Broodschotel

2 uien1 dikke prei3 eetlepels olijfolie200 ml. (slag)roomnootmuskaat3 trostomaten1/2 gesneden volkoren of bruin brood(geen vers)200 gr. geraspte kaas2 eetlepels fijngehakte basilicum. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en prei in ... bekijk recept »

Salsa Verde

1 sneetje vloerbruin1 eetlepel rode wijnazijn1 teentje knoflook 1 zakje verse basilicum 1 zakje verse munt 3 augurken. 4 eetlepels olijfoliegemalen zwarte peper. (zee) zout Korsten van brood snijden. in diep bord azijn,1/2 eetl water schenken. brood ... bekijk recept »

Verse tomatensoep met geitenkaascrostini

Voor 4 personen: 4 eetlepels Olijfolie Extra Vergine 1 pot Pastasaus Tomaat en Basilicum 1 liter groentebouillon (van tabletten) 500 g tomaten, in stukjes 200 g doperwten (koelvers of diepvries) 1 ciabatta 3 eetlepels Pesto Rosso 150 g geitenkaas, fi... bekijk recept »

Artisjok Amuse

voor 2 personen: 1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes 1/2 zakje verse basilicum snufje zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham 4 mooie amuselepelsPureer de artisjokharten met 8 blaadjes basilicum met een keukenmachine of staafmixer. Voeg even... bekijk recept »

mediterane aardappelen

1 kg aardappelen, liefst vastkokende 4 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 bundel basilicum 100 gr zongedroogde tomaten, in olie opgelegd 50 gr pijnboompitten 100 ml olijfolie 1-2 theelepels citroensap zout en versgemalen peperDe aardappelen, schillen en... bekijk recept »

Mediterrane vissoep

Voor 4 personen: 300 g gemengde visfilets, in stukken 100 g gekookte mosselen, uit de schelp 100 g kleine garnalen 1 el olijfolie 1 knoflookteentje, geperst 2 stengels bleekselderij*, in plakjes 1 wortel, in plakjes 1 prei, in ringetjes 1,2 liter vis... bekijk recept »

Krieltjes met bacon en room

Voor 2 personen: 2 sjalotten 150 gram champignons 1 eetlepel olie 400 gram krielaardappeltjes peper, zout 1/2 dl bouillon 1 dl kookroom 50 gram bacon 8 blaadjes basilicum citroensapMaak de sjalotten schoon en snijd ze klein. Wrijf de champignons scho... bekijk recept »

Gepocheerde kipfilet met citroen en kruiden

Voor 4 personen: 4 kipfilets 1 l kipbouillon 2 fijngesnipperde rode uien 6 gepelde teentjes look 800 gr trostomaten in partjes gesneden 1 bosje basilicum 2 el fijngehakte verse tijmnaaldjes 2 el fijngesnipperde salieblaadjes 3 citroenen olijfoliePoch... bekijk recept »

Koolvis met pesto en krokant slaatje

4 koolvisfilets van 120 g 250 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht) 2 botjes basilicum 1 Ijsbergsla 1 radicchio 100 g pijnboompitten 6 eetlepels sesamolie 2 eetlepels balsamico-azijn 1 eetlepel sesamzaadjes peper en zout- Maak een vinaigr... bekijk recept »

Pagina 90 van 100