1000 recepten met cayennepeper
250 gr gele rijstzoutcayennepeper1 middelgrote rode ui150 gr doperwtjes(diepvries)1 groot blik tonijn(350 gr)200 gr gekookte ham in blokjes1 dl mayonaise2 el witte wijnazijn3 el fijngehakte munt. Kook de rijst in ruim kokend water gaar volgens de geb... bekijk recept »
200 gram zalmmoot per persoon citroensap zout en peper 1 ui boter 1/4 l slagroom 1 el maizena cayennepeper dille basilicum 2 dl droge witte wijn scheut cognac takje peterselie kaviaar De zalmmoten besprenkelen met citroensap en inwrijven m... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 2 uienin stukjes het wit van 2 preienin ringen gesneden 4 teentjes knoflookin stukjes 500 gr rijpe tomatengepeld in stukjes 3 liter visbouillon of water 1 eetlepel tomatenpuree 1 flinke snuf saffraan 1 bouquet garni van 2 takjes... bekijk recept »
1 vispakket voor bouillabaisse (diepvries)1 kop gesneden prei (diepvries)2 uien2 teentjes knoflook6 grote aardappelen6 tomaten1 L visbouillon4 eetl. olijfolie1 laurierblad1 doosje saffraantijmpeper en zout1 sinaasappelschil. Voor de rouille : 2 teent... bekijk recept »
400 g zeevruchtencocktail, 200 g ronde witte (risotto)rijst, 1 rode paprika, 1 knoflookteentje, 1 ui, olijfolie, 5 dl water, zout en cayennepeper Versnipper de ui en stoof hem in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Wanneer hij glazig wordt,... bekijk recept »
4 kippenbouten (poten met rugstuk) of kippenpoten (zonder rugstuk) zoutpeper 40 g roomboter of margarine, ½ l blik champignonsoep 2 dl water 1 doosje champignons 2 eieren 1 dl slagroom of Room Culinair ½ tl cayennepeper 50 g geschaafde a... bekijk recept »
8 eieren2 fijngesnipperde uien4 fijngesnipperde tenen knoflook2 courgettes in dunne schijfjes3 el gehakte peterselie250 g tomatenzonder pitjes en in blokjes,200 g MozarellaProvencaalse kruidenolijfoliezoutpepercayennepeper Fruit in een zeer grote koe... bekijk recept »
800 g kippenfilet -peper -zout -cayennepeper -2 venkelknollen -8 eetlepels kippenbouillon -2 citroenen -2 cl olijfolie (extra vierge) -0.5 theelepels Provencaalse kruiden De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepje... bekijk recept »
600 g verse gereinigde of diepgevroren calamars, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 4 rijpe tomaten, half glas olijfolie, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje Provencaalse kruiden, 4 takjes basilicum, zout en peper uit de molen. Was de verse calamaris en snij z... bekijk recept »
1 sneetje wit zoutarm brood 25 gr boter 1 eetl bloem ruim 1 dl zoutarme melk 1 ei 50 gr geraspte zoutarme kaas 1 eetl fijngesneden bieslook msp cayennepeper msp nootmuskaat Snijd het brood in dobbelstenen. Bak deze in een eetlepel boter bruin. Leg he... bekijk recept »