1000 recepten met cayennepeper
200 g. gesneden rauwe ham (vleeswaar)3 a 4 knoflooktenen2 grote uien3 flinke paprika's (liefst roodgroen en geel)3 a 4 flinke tomaten1 bakje champignons400 g. sperziebonen(olijf)oliepeperzoutcayennepeperprovencaalse kruiden. Verhit wat olie in een br... bekijk recept »
1.2 Kg osso buco van kalkoen2 dl gevogeltebouillon2dl witte wijnolijfolie2 rode paprika's2 groene paprika's3 ajuinenPilli pilliProvencaalse kruidenCayennepeper2 dozen gepelde tomaten in blokjes(2400gr) Ontdoe de paprika′s van zaden en lijsten e... bekijk recept »
800 gr rundstoofvlees 1 grote ui 3 tenen knoflook 1 brik tomatenpassaat 1 blik rode bonen 1 eetlepel maisolie 1 blikje bier 1 eetlepel paprikapoeder 1 blokje rundbouillon 1 eetlepel Provencaalse kruiden 1 koffielepel bruine suiker een snuifje cayenne... bekijk recept »
3 middelgrote uien10 gr. boter3/4 l. water2 bouillontabletten30 gr. rijstebloemcayennepeper1 dl. droge witte wijn4 beschuiten150 gr. camembert. Snipper de uien grof, smoor ze langzaam in de boter, voeg het water toe en de bouillontabletten. Kook ze i... bekijk recept »
500 gram champignons 1 ui 1 a 2 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 1 liter vleesbouillon zout peper cayennepeper 1? dl slagroom. Maak de champignons schoon. Hak 300 gramn de champignons in zeer kleine stukjes. Snijd de overige champignons in du... bekijk recept »
800 g kipfilets zout vers gemalen witte peper 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen 1/8 l kippenbouillon 2 citroenen 2 eetlepels groene olijfolie 1 snuifje Provencaalse kruiden 2. Verdeel de kipfilets in blokjes of reepjes en pocheer samen met de v... bekijk recept »
4 hespesneetjes (of ander varkensvlees) 1 rode paprika 1 dikke pijpajuin (met knolletje) 2 dikke tomaten (ontveld) 1 handvol spekblokjes 1 dl room 1 el bloem provencaalse kruiden cayennepeper en zout - Snijdt de paprika in kleine blokjes (verwijder d... bekijk recept »
500 g farfalle (vlindertjes pasta) - 2 courgettes - 2 blikken tomatenstukjes ca. 800g - 1 ui1 teentje knoflook - 4 dikke sneden gerookt spek - snuifje Provencaalse kruiden - 1 dl room of boursin cuisine - olijfolie - parmezaanse kaas - cayennepeper ... bekijk recept »
500 gram aardbeien 200 gram harde geitenkaas Leerdammer of Emmentaler Voor de dressing: 4 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels sinaasappelsap 3 theelepels sinaasappelrasp 2 theelepels vloeibare honing 3 lente-uitjes (in ringen gesneden) peperzout 1 t... bekijk recept »
5 uien4 teentjes knoflookplm. 600 g rijpe tomatenplm. 600 g half-om-half gehakt3 el olijfolie5 el tomatenpuree2 el paprikapoeder1/2 tl cayennepeper1 tl geraspte schil van een onbespoten citroen1 tl zout1 tl versgemalen zwarte peper3/4 l runderbouillo... bekijk recept »