Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Cashewnotencurry

1 grote uigepeld en grof gehakt 3 teentjes knoflookgepeld 3 dunne plakjes verse gember 1 stengel citroengrasin stukjes van /- 10 cm 1 tot 4 grote rode chilipeperszonder zaadjesfijngehakt 1? eetlepel korianderzaadjes 4 theelepels nigella 1 theelepel b... bekijk recept »

Surinaamse sautésoep

Minstens 800 gr kip (bouten, hele kip, karbonades) 4 cm laos 1 blaadje salam grote ui door de helft gesneden 4 teen knoflook 1 citroengras 2 l water 3 kippenbouillonblokjes 2 lepels ketjap asin 1 fijngesneden ui in olie gebakken zout, peper --- Voor ... bekijk recept »

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

200 g zalmfilet (vers)50 g gerookte zalm1 el dille (gehakt)125 ml zure room50 ml slagroomtuinkersolijfolielimoensappeperzout2 stengels citroengras4 sint-jakobsvruchten1 limoen (in partjes)1. Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in... bekijk recept »

Thaise vispapillot

4 visfilets (witte, koolvis of pieterman of schelvis ...)16 venusschelpen1 wortel0.5 groene paprika0.5 rode paprika0.5 venkel1 chilipeper (in ringen)100 g sojascheuten1 bosje koriander1 stengel citroengras1 limoen1 kl kerriepoeder4 el droge, witte wi... bekijk recept »

Thai beef salade

200 g steak0.5 bokaal maïskolven (mini)2 stengels lente-ui0.25 rammenas6 radijzen0.5 komkommerhandvol waterkers1 bosje koriander1 bosje munt80 ml ketjap2 el geraspt gember10 teentjes knoflook3 stengels citroengras3 chilipepers6 el palmsuiker6 el viss... bekijk recept »

Zeeduivelstoofpotje met broccoli

600 g zeeduivelfilet (in stukken)500 g broccoli4 lente-uien1 sjalot1 teentje knoflook1 limoen2 stengels citroengras200 ml kokosmelk200 ml droge, witte wijnolijfoliemaïszetmeelolijfoliecayennepeperzout1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in... bekijk recept »

Vissersstoofpotje met langoustines

400 g zeeduivelfilet (in blokjes)4 langoustines (rauw)500 g mosselen1 stukje gember (2cm, duimdik)2 limoenen (sap en zeste)1 rode chilipeper2 stengels citroengras400 ml kokosmelk2 teentjes knoflook1 kl paprikapoeder (scherp)2 el olie300 g basmatirijs... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje in Thaise marinade

4 kabeljauwhazen (elk 150 g)16 kerstomaten3 el limoensap1 limoen (geraspte schil van)1 el vissaus1 el sojasaus3 el rijstazijn1 el sesamolie2 stengels citroengras (Thais)1 chilipeper (Thais, ontpit)2 teentjes knoflook (fijngehakt)3 el koriander (fijng... bekijk recept »

Thaise Pompoenrisotto Met Gremolata

Bouillon: 2 stengels selderij1 prei1 wortel1 ui, 1 stukje gembergeschild 1 stengel citroengras 1 gedroogde rode peper 2 limoenblaadjes Risotto: 1/2 kg pompoen 50 g boter1 rode ui1 teen knoflook 1 stengel citroengras 1 scherpe rode peper 2,5 cm gember... bekijk recept »

Vietnameese springrolls

Voor 8 stuks: 1 stengel sereh (citroengras), fijngesneden 1 tot 2 tenen geperste knoflook 2 tl geraspte gemberwortel 1 tot 2 tl goela djawa (of bruine basterd suiker) 3 el vissaus 250 gr. biefstuk (maar kipfilet kan ook) in reepjes 125 gr dunne trans... bekijk recept »

Pagina 46 van 65