649 recepten met citroengras
2 stengels sereh (citroengras) 5 eetlepels olie 1 kilo kipkarbonades 1 potje sambal oelek (200 g) 150 g suiker 2 blikken kokosmelk (à 400 g) zout 2 theelepels koenjit 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 400 g pandanrijs... bekijk recept »
50 ml Canada Dry cassis-siroop 1 stengel citroengras, fijngehakt 50 ml Kidibul 1 mespunt vers geraspte gember1. Breng alle ingrediënten samen in een shaker en voeg gemalen ijs toe. 2. Shake en giet in een glas met gemalen ijs of ijsblokjes. Werk af ... bekijk recept »
2 rode pepers 6 tenen knoflook (fijngesneden) 5 tl suiker 1 limoen (uitgeperst) 4 el Thaise vissaus (flesje 250 ml) 1 stengel citroengras ((sereh, bakje 2 stuks), in dunne ringetjes) 4 el olijfolie 500 g biefstuk&nbs... bekijk recept »
1 zakje citroenthee 3,3 dl plat water 0,5 citroen (het sap) 0,5 limoen 1 stuk citroengras 1 plakje gember 0,5 dl limoncello 1 eetlepel honing 5 ijsblokjes1. Breng het water aan de kook en laat kort afkoelen. Voeg het zakje thee toe en laat 5 minuten ... bekijk recept »
½ zak tijgergarnalen (rauwe gepelde (diepvries), ontdooid) 2 stengels citroengras (sereh) 1 limoen (het sap) 2 eetlepels olie 1 eetlepel Thaise vissaus ½ rode peper 2 eetlepels verse koriander (fijngesneden) ... bekijk recept »
4 Gressinghameendenborstfilets (of de helft, indien grote filets) 400 g wortelen (nettogewicht, geschild) 4 kleine worteltjes 10 g sojasaus 1.9 dl kalfsfond 15 g verse gember (nettogewicht, geschild) 0.5 takje citroengras 1 kleine bundel koriander 1 ... bekijk recept »
1,5 l runderbouillon 2 el sojasaus 100 g kipfiletreepjes 1 stengel citroengras of scheutje citroensap 200 g Indische roerbakgroenten 150 g mie of noedels 2 bosuitjes 2 el koriander1. Breng de bouillon met de sojasaus in een soeppan aan de kook... bekijk recept »
1 grote rode chilipeper 1 teentje knoflook 2 (rode) sjalotjes ½ kleine rode chilipeper ½ kemiri noot Snufje nootmuskaat 1x1 cm blokje gember 1x1 cm blokje kentjoer 1x1 cm blokje kurkuma (koenjit) 1x1 cm blokje laos ½ theelepel palmsuiker (gula jawa) ... bekijk recept »
1 zak zoutwater garnalen ((500 g diepvries), ontdooid) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 4 eetlepels olie 3 cm verse gember (geschild en in plakjes) 1 stengel citroengras (gekneusd) ½ theelepel korianderzaad 1... bekijk recept »
50 g griessuiker (voor de basilicumsiroop) 50 g water 10 g citroengrasstengel (voor de basilicumsiroop) 5 g limoenzeste 8 g verse basilicum 5 g limoensap 100 g aardbeien van Hoogstraten 40 g ananasblokjes van /- 0,8 cm 60 g aardbeienblokjes van /- 0,... bekijk recept »