Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Soep met wonton van garnaal

500 g ongepelde rauwe garnalen 2 eieren 1 eiwit 2 limoenen 1 bundel lente-uitjes 30 g verse koriander 2 stengels citroengras 0,5 rode peper 1 bol verse knoflook 2 cm verse gember 500 g bakbloem sojasaus maïsmeel 2 eetlepels braadolie zout1. Leg het ... bekijk recept »

Laab

2 stengels citroengras 4 cm gember 100 g sjalotten 320 g kipdijfilet 1 el (arachide)olie ½ tl chilivlokken 1 el vissaus 400 g bloemkoolrijst 1 limoen ½ bosje salade-ui 15 g koriander 15 g munt ½ krop kropsla 4... bekijk recept »

Basisrecept Indonesische boemboe (kruidenpasta)

1 cm verse gemberwortel 1 stengel sereh (citroengras) 1 ui 2 teentjes knoflook 2 theelepels sambal oelek 25 g ongezouten cashewnoten 1/4 blok trassi oedang (garnalenpasta, a 25 g) 1 theelepel gemalen laos 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 t... bekijk recept »

Basisrecept Thaise rode curry

1 zakje verse koriander (15 g) 2 cm verse gemberwortel 2 sjalotten 8 teentjes knoflook 1 stengel sereh (citroengras) 2 rode pepers 1/8 blok trassi oedang (garnalenpasta, a 25 g) 1/2 theelepel komijn (djinten) 1 theelepel gemalen laos 3 eetlepels zonn... bekijk recept »

Ayam gomeh

1 ui 2 teentjes knoflook 3 cm verse gemberwortel 2 rode pepers 1/2 theelepel trassi oedang (garnalenpasta) 25 g macadamianoten 1 eetlepel geelwortel (kurkuma) 1 eetlepel gedroogde laos 1 eetlepel zonnebloemolie 1/4 stengel sereh (citroengras) 600 g k... bekijk recept »

Garnalen in kerrie-kokossaus

500 g tijgergarnalen (diepvries) 2 eetlepels olie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 rode peper, fijngehakt 1/2 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta), verkruimeld 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel g... bekijk recept »

Saté van rundergehakt

3-4 eetlepels gemalen kokos 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel serehpoeder (citroengras) 500 g rundergehakt 3 eetlepels olie 1 ei 1 ui, gesnipperd 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 rode pe... bekijk recept »

Asperges met zalmblokjes in oosterse bouillon

18 groene asperges 2½ bakje gerookte zalmblokjes (` 100 g) Thaise Vissaus (Nuac Nam) 3 cm verse sereh (citroengras) 1 pot visfond (` 380 ml) 1 zakje saffraan zout1. Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm ... bekijk recept »

Papillot van dorade op Thaise wijze

fleur de sel 1 stuk gember 1 klein piment, ontpit, fijngehakt 4 Kleine dorades 10 cl nemsaus 2 onbehandelde limoenen 1 sjalot 2 stengels Thais citroengras 8 takjes verse koriander1. Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder k... bekijk recept »

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)

500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten 100 g Parijse champignons 1 kleine rode chilipeper 1,5 l water 3 stengels citroengras 1 vetarme bouillonblokjes van gevogelte 1 eetlepel rode currypasta 1 koffielepel kurkuma 1 koffielepel ruwe rietsuiker 1 k... bekijk recept »

Pagina 3 van 65