Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Dawet (tropische verrassing)

100 ml Kotomisi Cocosmelk 500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop) 500 ml water 1 liter halfvolle melk 2 stuks verse sereh (citroengras) ma iuml zena De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna 1/2 uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan ... bekijk recept »

Betsys Chinese tomatensoep

1 liter water 1 liter tomatensap Vlees of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes 2 kippenbouillonblokjes 1 ui 2 tenen knoflook 6 el suiker 4 el ketjap (manis) 2 el azijn 1 borrellepeltje sambal 1 borrellepeltje djahe (gemberpoede... bekijk recept »

Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten

Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »

Kip met curry

1,5 kg kip 4 grote aardappelen 1 cm3 galangal (a) 4 sjalotten (a) 4 teentjes look (a) 1 stuk citroengras (a) 3 candlenoten of cashewnoten (a) 3 grote soeplepels curry 4 soeplepels kokosmelk zout Harisa pasta water- Hak de kip in grote stukk... bekijk recept »

Varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes

**Voor de chilipasta: 3 gedroogde pepertjes 6 sjalotjes of 2 middelgrote uien 5 teentjes knoflook 1/2 theelepel gemalen galanga (=laos) mespunt zwarte peper 1 eetlepel gemalen citroengras 1 eetlepel gemalen koriander 1 theelepel limoensap of rasp van... bekijk recept »

Gado-gado met rundsatés en pindasaus

600 gram rundvlees (gepelde biefstuk)1 zakje gemengde salade8 takjes munt1 bosje radijzen, in plakjes4 minikomkommers, in plakjes1 pakje sojascheuten1 schaaltje gele kerstomaatjes, gehalveerd Voor de marinade:2.5 stengels citroengras, gesnipperd3 tee... bekijk recept »

Basisrecept appelmoes

1. 1. Schil en snijd 6 goudrenetten in kwarten en verwijder de klokhuizen. 2. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de appels met 150 ml water, 1 eetlepel suiker en een mespunt kaneel op middelhoge stand aan de kook en roer af en toe over de bodem ... bekijk recept »

Zelfgemaakte rode currypasta

1 ui, grof gehakt4 teentjes knoflook, gepeld6 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes1 stengel citroengras (sereh), in stukken of 1 eetl. limoenrasp1/2 theel. cayennepeper of chilipoeder2 theel. laos of gemberpoeder (djahé)1 bosje koriande... bekijk recept »

Oosterse kippenlevertjes met ananas

600 g kippenlevers, schoongemaakt2 eetl. bloemzoutversgemalen peper3 eetl. olie3 teentjes knoflook, fijngehakt1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 theel. citroengras (sereh)1 theel. gember (djahé)4 eetl. ketjap manis2 dikke plakken ver... bekijk recept »

Speenvarken met rijst

4 mignonettes speenvarken1. Marinade2. Maak een marinade van de kokosmelk, de vloeibare rietsuiker, wat geraspte gember, het geplette citroengras, het sap van 2 limoenen en de korianderzaadjes. Meng goed en laat het vlees hierin een uurtje marineren.... bekijk recept »

Pagina 60 van 65