649 recepten met citroengras
100 ml Kotomisi Cocosmelk 500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop) 500 ml water 1 liter halfvolle melk 2 stuks verse sereh (citroengras) ma iuml zena De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna 1/2 uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan ... bekijk recept »
1 liter water 1 liter tomatensap Vlees of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes 2 kippenbouillonblokjes 1 ui 2 tenen knoflook 6 el suiker 4 el ketjap (manis) 2 el azijn 1 borrellepeltje sambal 1 borrellepeltje djahe (gemberpoede... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »
1,5 kg kip 4 grote aardappelen 1 cm3 galangal (a) 4 sjalotten (a) 4 teentjes look (a) 1 stuk citroengras (a) 3 candlenoten of cashewnoten (a) 3 grote soeplepels curry 4 soeplepels kokosmelk zout Harisa pasta water- Hak de kip in grote stukk... bekijk recept »
**Voor de chilipasta: 3 gedroogde pepertjes 6 sjalotjes of 2 middelgrote uien 5 teentjes knoflook 1/2 theelepel gemalen galanga (=laos) mespunt zwarte peper 1 eetlepel gemalen citroengras 1 eetlepel gemalen koriander 1 theelepel limoensap of rasp van... bekijk recept »
600 gram rundvlees (gepelde biefstuk)1 zakje gemengde salade8 takjes munt1 bosje radijzen, in plakjes4 minikomkommers, in plakjes1 pakje sojascheuten1 schaaltje gele kerstomaatjes, gehalveerd Voor de marinade:2.5 stengels citroengras, gesnipperd3 tee... bekijk recept »
1. 1. Schil en snijd 6 goudrenetten in kwarten en verwijder de klokhuizen. 2. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de appels met 150 ml water, 1 eetlepel suiker en een mespunt kaneel op middelhoge stand aan de kook en roer af en toe over de bodem ... bekijk recept »
1 ui, grof gehakt4 teentjes knoflook, gepeld6 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes1 stengel citroengras (sereh), in stukken of 1 eetl. limoenrasp1/2 theel. cayennepeper of chilipoeder2 theel. laos of gemberpoeder (djahé)1 bosje koriande... bekijk recept »
600 g kippenlevers, schoongemaakt2 eetl. bloemzoutversgemalen peper3 eetl. olie3 teentjes knoflook, fijngehakt1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 theel. citroengras (sereh)1 theel. gember (djahé)4 eetl. ketjap manis2 dikke plakken ver... bekijk recept »
4 mignonettes speenvarken1. Marinade2. Maak een marinade van de kokosmelk, de vloeibare rietsuiker, wat geraspte gember, het geplette citroengras, het sap van 2 limoenen en de korianderzaadjes. Meng goed en laat het vlees hierin een uurtje marineren.... bekijk recept »