1000 recepten met dille
Half ui half gele paprika half blik kapucijners (vers 500- 750 g ongedopt) pot tomatensaus(125 gram) cervelaatworst(50 gram) anderhalf augurk kwart el dille (vers of diepvries) Verwarm de olie en fruit de ui glazig. Bak de paprika en de worst me... bekijk recept »
200 gram gerookte palingfilet 8 Amsterdamse uitjes 8 eetlepels kwark 2 eetlepels fijngehakte dille 4 zachte witte puntjes 8 blaadjes sla Zout en peperHak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... bekijk recept »
100 gram gerookte palingfilet 2 tomaatjes 4 witte puntjes of pistoletjes 2 eetlepels magere yoghurt 2 eetlepels fijngehakte dille 4 blaadjes slaSnijd de tomaatjes in dunne plakjes. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de yoghurt en strooi de dille ... bekijk recept »
-1 komkommer (geschild en in dunne plakjes) -1 sjalotje (fijn gesnipperd) -1,25 dl room -1 el mayonaise -1 el fijngehakte verse peterselie -1 el fijngehakte verse dille -iets zout -doe de plakjes komkommer in een kom en meng het sjalotje eronder -voe... bekijk recept »
15 gr. boter25 gr. bloem6 dl. visbouillon2 dl. creme fraiche100 gr. gepelde hollandse garnalen2 lente uitjes2 eetl. dille1 glas cognacpeper en zout Maak een roux van boter en bloem, voeg al roerend de bouillon toe tot een gladde saus is ontstaan, roe... bekijk recept »
1 citroen 4 eetlepels yoghurt 1 eetlepel gehakte dille 200 gram garnalen groene sla zout en peper Was en droog de sla. Verdeel over vier borden, verdeel de garnalen erover en garneer met in partjes gesneden citroen en misschien nog wat dille. bekijk recept »
-750 g eekhoornbrood -2 uien -30 g boter -zout en versgemalen witte peper -200 g zure room -peterselie en dille -verwarm de boter en fruit de uien en de paddestoelen in 15 min -kruiden met peper en zout -al roerend de zure room erbij schenken -goed l... bekijk recept »
600 gr sperzieboontjes 4 gerookte-forelfilets 2 stevige tomaten verse of diepgevroren dille 2 dl room 1 citroen zachte mosterd zout en peper Bereid de saus : doe de room, 1 eetlepel zachte mosterd, peper, een beetje zout en het sap van 1/2 cit... bekijk recept »
-50 g verse kaas (dubbelroom) -zout en witte peper -1 th lepel bruine suiker -1 th lepel mosterd -2 th lepels verse of 1 th lepel gedroogde dille -wat dragonazijn -2 sneetjes bruin brood -100 g gerookte zalm *halveer het brood en beleg met de plakken... bekijk recept »
1 ui 1/2 rode paprika 250 gr champignons 1 el boter of margarine 1 dl droge witte wijn 1 tl koenjit 1 zakje kerriesaus(KNORR) 300 gr gepelde Noorse garnalen 4 el garderoom 2 takjes dille zoutpeper Al roerende kerriesaus tegen de kook aanbrengen. Garn... bekijk recept »