1000 recepten met dille
1/2 potje natuuryoghurt koffielepel oude mosterd,koffielepel sterke mosterd 1 koffielepel suiker(canderel poeder vr koud gebruik) 1 koffielepel witte azijn 1 eetlepel fijngehakte dilleMeng yoghurt met mosterd goed ondereen.Voeg er de suiker de wi... bekijk recept »
1 komkommer, 2 tenen knoflook150 gr kwark of Turkse yoghurt, 1 tl citroensap, 1 tl olijfolie 2 el dille, zout- Komkommer schillen, grof raspen, 1 el zout erdoor en goed uit laten lekken - Kwark, knoflook, citroensap, olie en dille mengen Komkommer af... bekijk recept »
450 g verse zalm 200 g gerookte zalm 2 eigelen 100 g boter 1 citroen zout, peper, dille- Bak de verse zalm en snijd hem in kleine stukjes, net als de gerookte zalm. Vermeng en voeg de zachte boter, de eigelen, het citroensap, zout, peper en gehakte d... bekijk recept »
2 gerookte forelfilets (200 g) 30 g zachte boter 3 el zure room 2 el citroensap zout en peper verse dilleDe forelfilet grof snijden en pureren met boter en zure room. Op smaak brengen met citroen, peper en zout. Werk af met een beetje dille. Lekker ... bekijk recept »
500 g zalmfilet 200 g roomkaas gehakte dilleBesmeer de zalmfilet met de roomkaas en bestrooi het met wat dille. Rol deze dan in de breedte op en snijd er kleine rolletjes van. Steek de rolletjes vast met een coktailprikker en leg ze op een schaal. bekijk recept »
400 gram visfilet 2 eetl citroensap 180 gram mais (blik) 4 tomaten in blokjes 4 theel mayonaise peper en dillePocheer de visfilet in water met het citroensap. Vermeng de vis met de mais en blokjes tomaat. Roer de mayonaise erdoor. Breng de salade op ... bekijk recept »
1 kg zalmmoten of filets 8 aardappelen 2 uien 4 winterpenen 250 g room 50 g boter verse dille zout en peper Kook de aardappelen, winterpenen en uien 10 min. Voeg de stukken schoongemaakte zalm erbij en kook ze voor ongeveer 10 minuten tot de aardappe... bekijk recept »
3 komkommers (geschild en in blokjes gesneden) ? liter rechtsgedraaide yoghurt 6 teentjes knoflook uit de knijper 1/2 theelepel zout vers gemalen zwarte peper 1 eetlepel gesmolten boter 1 eetlepel olie 1 eetlepel wijnazijn 2 eetlepels gehakte verse d... bekijk recept »
500 ml biogarde roer 2 komkommers 1 teentje knoflook 1 eetlepel munt (gedroogd) 1/2 eetlepel dille (vers) snufje zout 1/2 eetlepel olijfolie Meng de yoghurt met de geraspte, uitgelekte komkommer en het geperste teentje knoflook. Maak op smaak met wat... bekijk recept »
1 komkommer2 haringen125ml zure room1 eetl. mosterd150 g Roquefort of een andere blauwe kaas1 pakje Monchou1 doosje tuinkers1 eetl. fijngehakte dille Bedek de helft van de komkommerplakjes met het kaasmengsel, garneer met toefje tuinkers. bedek de an... bekijk recept »