Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

dillesaus

30 gram verse dille 3 eetlepels dijonmosterd 50 ml olie 50 ml zure room1. snijd de dille zeer fijn, doe in een potje met deksel samen met de olie, zure room en mosterd . schud dit tot een saus. bekijk recept »

Witloofschuitjes met (zelfbereide) kruidenkaas

1 potje ricottakaas stronkjes rood witloof verse peterselie verse dille 1 teentje knoflook peper 1. Maak de witloofbladeren los, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Snij de onderkant van elk blad zodat ze van gelijke lengte zijn maar toch nog... bekijk recept »

Garnalen-avocado

2 rijpe avocado's 125 ml zure room 2 el limoensap 10 sprieten bieslook 5 takjes verse dille 200 gr gepelde garnalen1. - halveer de avocado's en verwijder de pit2. - lepel het vruchtvlees uit de schil, pureer met een staafmixer en roer er de zure room... bekijk recept »

Veggie broodbeleg

400 gr kikkererwten( blik uitgelekt) 1 stengel bleekselderij heel klein gesneden 1/2 ui gehakt 1 el mayonaise 1 el citroensap 1 el verse dille 1. 1.Prak de kikkererwten fijn in een kom en meng vervolgens de selderij, ui, mayonaise, citroensap, dille... bekijk recept »

Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten met rauwe paddes

2 grote Sint-jacobsvruchten2 radijsjes2 grote grotpaddestoelen1/2 bundeltje ruccoladillebalsamico-azijn1 el olijfolie1/2 Granny Smith-appelzeezoutzwarte peper of jamaïcapeper*Snijd de Sint-Jacobsvruchten in dunne plakjes en leg op een bord. *Snijd de... bekijk recept »

Yoghurtdip met munt

Voor 4 personen: 1/2 l yoghurt 1 komkommer 2 teentjes knoflook 1 bundel munt, enkel de blaadjes enkele takjes dille peper en zout olijfolieSchil de komkommer, halveer ze en schep de zaadjes er uit. Rasp het vruchtvlees, bestrooi met zout en laa... bekijk recept »

Vogelnestjes met gerookte heilbot

24 kwarteleieren500 g bloemig kokende aardappelen200 g gerookte heilbot25 g boter3 el melk50 g bloem1 ei (losgeklopt)panko (Japans paneermeel)arachideoliepeperzout4 el mayonaisemierikswortelpasta0.5 el citroensapdille (gehakt)1. Meng de mayonaise, mi... bekijk recept »

Zalm met paksoi en yoghurtdressing

4 zalmmoten1 kl vloeiende bloemboterolie2 paksoi (in reepjes)2 teentjes knoflook (in fijne plakjes)1 potje Griekse yoghurt0.5 citroen (sap)suikerdillepeperzout1. Klop de yoghurt op met het citroensap en een mespunt fijne suiker, flink wat peper en ee... bekijk recept »

Soep met cantharellen

800 g vastkokende aardappelen (in blokjes)400 g cantharellen1 stengel preiwit (in reepjes)800 ml runderbouillon3 el zonnebloemolieuit de molen peperzout2 el dille (fijngehakt)1. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in blokjes. Borstel de cantharell... bekijk recept »

Venkel-appelslaatje met gemarineerde zalm

220 g zalmfilet1 appel (granny smith)2 limoenen1 citroen1 granaatappel (enkel de pitjes)1 venkelknol100 g rucolawitte wijnazijnolijfoliehandvol dille (verse)peperzout1. Maak een marinade met 4 el olijfolie, 2 el limoensap en 1 el gehakte dille. Kruid... bekijk recept »

Pagina 73 van 100