1000 recepten met dragon
150 gm gefileerde heilbot 1 citroensap 1 Worcestershire saus 1 theelepel(s) boter 1 theelepel(s) gesnipperde sjalot 125 ml droge witte wijn 50 ml slagroom 1 theelepel(s) fijngehakte dragon 1 zout 1 peper Wrijf de heilbot in met citroensap en Worceste... bekijk recept »
8 eieren 70 gram boter 1/2 dl slagroom Zout Peper 1 bosje dragon Was de dragon en hak de blaadjes fijn Maak de eieren klaar als in 'roereieren' Voeg alleen voor het garen de helft van de dragon toe aan de eieren Roer de rest van de dragon door de ei... bekijk recept »
1 grote kip 1/2 citroen in dunne plakken sap van 1/2 citroen 2 1/2 el fijngesneden verse dragon 2 teentjes knoflook, geperst 1 el olijfolie 3 dl droge witte wijn zout, peper 10 gram boter Maak een kruidenboter van de knoflook, 2 el dragon, zout en p... bekijk recept »
Filets van 2 kg knorhaan Versgemalen peper Zout 2 uien, in fijne ringetjes 2 wortelen, in fijne rondjes 2 gesnipperde sjalotjes 1/2 l water 1/2 l droge witte wijn 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 25 peperkorrels 1 teentje knoflook 20 korianderbolletje... bekijk recept »
20 middelgrote sint-jakobsvruchten met oranje kuit 1/2 teentje geplette knoflook 1 koffielepel kerrie Boter 2 dl kippebouillon 1 mooie rijpe tomaat, gepeld en ontpit 1 groene appel (Granny Smith) Sap van 1 citroen Peper van de molen Zout 2 dl room Dr... bekijk recept »
4 kalfoesters a 125 g 15 g bloem 80 g boter 4 dl witte saus 2 eetlepels verse dragon 3 eetlepels room De kalfsoesters met bloem bestrooien en in de uitgebruiste boter aan beide zijden goed bruin en net gaar bakken (hooguit 10 minuten) Op een verhitt... bekijk recept »
6 tournedos Olijfolie Boter Peper 6 sneden brood zonder korst 1 dl witte wijn 1 dl kalfsbouillon 17 verse dragonbladeren Laat 5 dragonbladeren minstens 30 minuten in de bouillon weken Bepeper het vlees en sauteer het in boter en een paar druppels ol... bekijk recept »
4 moten zalm 25 gr boter 2 el gesnipperde verse dragon 2 el kappertjes Zout en peper 2 dl creme fraiche Bestrooi de zalmmoten met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de moten in 1/2 minuten per kant lichtbruin en gaar. Neem de... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas 750 kipfilet 400 g risotto Arborio 300 g pompoen 350 g dikke wortels 2 eidooiers 125 g creme fraiche 1 L groentebouillon 100 ml droge witte wijn 12 blaadjes salie 8 blaadjes dragon 50 g gember 10 takjes bladpeterselie 400 g cath... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas 750 kipfilet 400 g risotto Arborio 300 g pompoen 350 g dikke wortels 2 eidooiers 125 g creme fraiche 1 L groentebouillon 100 ml droge witte wijn 12 blaadjes salie 8 blaadjes dragon 50 g gember 10 takjes bladpeterselie 400 g cath... bekijk recept »