1000 recepten met dragon
800 g kalkoenfilet in 4 stukken gesneden 2 fijngesnipperde sjalotjes 1 koffielepel Sauzenbinder - 1/8 l room 3 eetlepels witte vermouth (vb. Noilly Prat) 1 uitgelekt blik (400 g) Voetselder 50 g in plakjes gesneden groene olijven zonder pit 25 g Bakk... bekijk recept »
1 ei2 eetlepels fijne tafelsuiker3 eetlepels dragonazijn45 cl dikke room 16 dungesneden plakken Parmaham4 rijpe peren 50 g gepelde walnotenVerse dragon- Klop het ei, de tafelsuiker en de dragonazijn in een kom au bainmarie totdat een dik mengsel onts... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr poonfilets 1 bundeltje verse dragon 1 doosje kerstomaatjes 1 dl olijfolie 1/2 dl sojasaus enkele druppels balsamico azijn 1 koffielepel roze peperbolletjes op vocht peper en zout.Pel de kerstomaatjes en hak de dragonblaadjes f... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 sneden peperkoek 1 ei 2 dl melk 50 gr suiker 1 mango 1 dl suikersiroop 1 takje dragon 100 gr bitter chocolade 20 gr gesuikerde viooltjes 1 dl frambozencoulis Voor de dragonsorbet: 1 dl suikersiroop 1 dl melk 1 dl room 0,5 dl dragon... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 varkensmedaillons 1 el boter 1 el graanmosterd 2 el dragonblaadjes 4 el witte wijn 750 g vastkokende aardappelen olijfolie peper en zoutSchil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar. Giet af, laat uitlekken en bak no... bekijk recept »
1 soeplepel kappertjes 1 onbespoten citroen 80 g vers broodkruim 1 jonge ui 400 g zalmfilet (zonder graten of vel) 1 geklopt ei 1 soeplepel zonnebloemolie 1 takje dragontakjes 2 soeplepels dragonSchil de ui en hak hem fijn. Pers de citroen en bewaar ... bekijk recept »
4 cl olijfolie (extra vierge) 600 g kalfsgebraad 4 tomaten 4 stronkjes witloof 10 cl dragonazijn 2 dl wijn (wit/droog) 35 g tomatenpuree 2 eetlepels dragon (fijngehakt) peper zoutHet kalfsvlees in blokjes snijden, de tomaten ontvellen, ontpitten en i... bekijk recept »
4 cl olijfolie (extra vierge) 600 g kalfsgebraad 4 tomaten 4 stronkjes witloof 4 cl dragonazijn 2 dl wijn (wit/droog) 35 g tomatenpuree 2 eetlepels dragon (fijngehakt) peper zout- Het kalfsvlees in blokjes snijden, de tomaten ontvellen, ontpitten en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 grietfilets à 150 gram bloem versgemalen peper zout 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons 1 sjalotje 4 eetlepels (olijf)olie 2 dl visbouillon van tablet 2 theelepels maïzena of allesbinder 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlep... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 preien 1 el gedroogde dragon 1 dl witte wijn 2 el boter of olie 2 el kappertjesVerhit 2 eetlepels boter of olie in een grote pan. Bak hierin 2 in ringen gesneden preien al omscheppend ongeveer 3 minuten. Strooi er ... bekijk recept »