1000 recepten met dragon
1 courgette (in blokjes)1 kl honing1 el citroensap2 el droge, witte wijn3 el dragonolie1 pakje verse dragonwitte peper uit de molengrof zeezout1. Hou van een pakje verse dragon 4 takjes apart. Rits de rest af, en hou ook 1 el blaadjes apart. Hak 2 el... bekijk recept »
400 g penne (rigate, geribbeld)4 kipfilets150 g prinsessenbonencitroenschil (geraspt)citroensap4 takjes dragon (fijngehakt)250 g mascarpone4 el parmezaan200 ml droge, witte wijn200 ml kippenbouillonboterpeperzout1. Snij de kipfilets in blokjes. Bak z... bekijk recept »
500 g tomaten (stevige)1 bosje lente-uien2 l groentebouillon50 g verse dragon (de blaadjes)citroenschil (geraspt, van 1 citroen)zwarte peper uit de molen1. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water en leg ze dan meteen in ijskoud water. Pel ze en... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)300 g kip (reepjes, gaar)2 courgettes (in stukjes)1 ui (gesnipperd)3 eieren2 dl room2 el olijfolie4 takjes verse dragonpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de courgette en snij ze in stukjes. 3. Pe... bekijk recept »
4 varkensmignonettes 8 sneetjes pancetta100 g parmezaan in plakjes boter 1 El maïszetmeel 3 lente-uitjes, apart fijngesnipperd 1 kleine bloemkool, grof gehakt2 El peterselie, fijngehakt2 El dragon, fijngehakt 1 geel pepertje, fijngehakt sap van 1/2 ... bekijk recept »
250 g oesterzwammen1 teentje look4 sneden brood40 g boter1 El peterselie, fijngehakt8 eieren1 El bieslook, fijngehakt1 theelepel dragon, fijngehakt parmezaan, geraspt peper, zout1. Maak de oesterzwammen schoon. Hak de look fijn. Toast de sneden brood... bekijk recept »
1 zwartpootkip (1,5 kg)200 g spinazie160 g pastinaak200 g sjalot (fijn gesnipperd)1 kg blauwe pruimen0.5 kg appel (in klein stukjes)80 g dooierzwammen (schoongeborsteld)80 g cantharellen (schoongeborsteld)25 cl rode wijnazijn4 plakjes Lardo di colonn... bekijk recept »
- maisolie - azijn - 1 of 2 sjalotjes - gedroogde dragon (uit een potje) - fijne kruiden (uit een potje) - maggi bouillon - salade- neem altijd de verhouding van 1 eetlepel azijn op 3 eetlepels maisolie, herhaal dit indien je niet genoeg hebt voor de... bekijk recept »
800 g kalfslapjes - 1 glas droge wittewijn - 25 el kalfsfond - 10 cl room - 1 witte selderij - het sap van een halve citroen - een klontje boter - 3 eetlepels fijngesneden dragon (vers of diepvries) - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 30 minute... bekijk recept »
600 g kalfsfricassee 2 vleesbouillonblokjes 3 stengels bleekselderij 3 preiwitten 2 raapjes 3 wortelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 blaadje laurier 2 kruidnagels 1 takje tijm 25 dl water 2 eierdooiers 1 dl room 1 cl maderawijn peper zout nootmuskaat ... bekijk recept »