1000 recepten met dragon
50 gr. gepelde amandelen 1 middelgrote ui (fijngehakt) 2 grote wortelen (in dunne sliertjes) 2 stengels bleekselderij ( in dunne plakjes) 8 kipkarbonade ( met botzonder vel) 2 theel. gedroogde dragon 400 gr. perziken op licht siroop peper/zout bruin... bekijk recept »
1 ui, 2 larierblaadjes, 6 peperkorrels, 1,5 dl witte wijn, 6 stukken gefileerde zalm van circa 120 gram per stuk(vers), zout. Voor de saus: 3 sjalotten, 4 takjes dragon, 1 theelepel dille, 3 eetlepels blanke azijn, 1,5 dl witte wijn, 4 eidooiers, 200... bekijk recept »
4 grietfilets2 gedroogde abrikozen1 glas witte wijn1 rode paprikavloeibare margarine. zwarte peper2 venkelknollen1,5 dl. creme fraiche2 vleestomatendragon3 eetlepels rozijnen1 dl. geconcentreerde visbouillon Verhit een eetlepel vloeibare margarine in... bekijk recept »
Voor de salade:4 zoute haringen4 in de schil gekookte aardappelen300 gram wortelen uit blik2 augurken100 gram champignons uit blik Voor de dressing:100 gram mayonaise5 eetlepels melkzoutpeperknoflook teen uit de persnootmuskaat Voor de garnering:4 h... bekijk recept »
- 1 a 2 kippenburgers per persoon - 2 eetl. zonnebloemolie Voor de kerrieboter: - 70 g boter - 1/2 teentje knoflook - 1 koffiel. dragon (versgesnipperd) - 1 eetl. sinaasappelsap - 1 koffiel. kerrie - peper en zout Voor de hawaisalade: - 1/2 eikenbla... bekijk recept »
Voor de salade: 150 g gemengde sla, 2 kleine uien gesnipperd, 20 cherry tomaatjes, 3 plakken van ongeveer ? cm gesneden beenham, 2 el verse dragon of basilicum, balsamico-azijn, olijfolie extra vierge Voor de kuidenolie: 1 stokbrood, ? bosje bieslook... bekijk recept »
500 g kippenleversmelk1 el boter2 el kleine spekblokjeszoutcayennepepertijmpoederdragon3 el cognac3 el madeira1/8 l slagroomdruiven uit bliktoastboter Was de kippenlevertjes zorgvuldig en zet ze een uurtje in melk. Laat ze hierna goed uitlekken.Smelt... bekijk recept »
800 g hertebout, 2 eetlepels verpulverde hazelnoten, 2 eetlepel(s)honing, 3 dl witte wijn, 5 cl Calvados, 1 dl slagroom, 2 eetlepels gehakte dragon, 3 appels, 50 g boter, halve citroen, zout en peper Braad de bout snel goudbruin in een stoofpan met d... bekijk recept »
4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak Schilkde schorsene... bekijk recept »
4 artisjokken sap van 2 citroenen 100 gram luchtgedroogde ham 100 gram gekookte ham 3 hardgekookte eieren half kopje olijfolie zwarte en witte peper 3 eetlepel mayonaise 3 eetlepel zure room 1 mes punt suiker Ingredienten voor de marinade: 6 eetlepel... bekijk recept »