1000 recepten met dragon
1 verse krab 1 l visbouillon 4 laurierblaadjes 1 theelepel dragon 1 theelepel bieslook 50 g boter 50 g bloem enkele draadjes safraan 1 dl room peper en zout. Hulpmiddelen Kookpan bain-marie mes puntzeef klopper borden Hulpmiddelen - Kookpan bain-mar... bekijk recept »
4 karbonades - 1/2 dl rum - paprika - zoutpeper - 50 gram boter - 1 dl slagroom - 30 gram bloem - 4 dl muscadetwijn - 1 takje tijm - 1 blaadje laurier - 1 takje dragon - 200 gram gedroogde pruimen. Doe de pruimen in een pan en giet er 2,5 dl wijn ove... bekijk recept »
2 bosuitjesin ringetjes 1 tl. dragongedroogde 3 el. olijfolie Peper 25 gr. pijnboompit 100 gr. rozijn 250 gr. witte en wilde rijst 2 sinaasappelen 400 gr. tonijnuit blik Zout 1 venkel 2 tl. dragonmosterd Kook de wilde en witte rijst gaar v... bekijk recept »
3 sjalotjes plm. 10 zwarte peperkorrels 30 gram boter (vloeibare margarine) 30 gram bloem 1/12 dl droge witte wijn een potje gevogeltefond zout&peper 5 jeneverbessen 2 el dragonazijn 1/2 potje finesse (cr?me fra?che) peterselie en dragon vers gehakt... bekijk recept »
1 kg rosbief - 50 g vetspek - 100 g boter VOOR MARINADE: 100 ml rode wijnazijn - 100 ml olijfolie - zout - 6 geplette peperkorrels - 1 uifijn - 1 sjalotfijn - worteltje in stukjes - bosje peterselie - 1 laurierblad - 2 kruidnagels - 1/4 t geraspte no... bekijk recept »
1/2 eetlepel versgemalem zwarte peper2 eetlepels groene pepertjes uit een potje750 gram varkenshaasjeszout1 bakje champignons75 gram boter2 borrelglazen cognac2 dl slagroommespunt gedroogde dragoneen paar druppels soja saus. Vermeng de zwarte peper m... bekijk recept »
Basisrecept zandtaartdeeg (zie banket)125 gram zeekraal400 gram verse zalmfiletin stukjeszoutpeper125 gram boter of margarine2 eidooiers1 el. dragonazijn2 el. witte wijn2 takjes dragonblaadjes gepluktzalmeitjes Verhoog de oventemperatuur naar 200 gra... bekijk recept »
3 middelgrote zeeduivelspeper en zout witte bloem olijfolie. Voor de diaphanesaus: a) voor de gastrique: 1 flinke fijngehakte sjalot zeer grof gehakte dragonstengels (de blaadjes weerhouden) een koffielepel geplette peperkorrels 0.5 dl droge witte w... bekijk recept »
125 tot 150ml dragonazijn kloddertje mosterd 125 ml tot 300 ml walnootolie zout peper wat suiker tijm drupje worcestershire Bereidingswijze Eerst de azijn en de mosterd roerenkruiden en suiker en zout erin, Suiker oplossen en dan langzaam de olie t... bekijk recept »
1 klontje boter 50 gr. boterkoude 1 mespunt cayennepeper 2 dl. champagne 2 takjes dragon 1 eiwit 1 dl. kalfsfond 4 stuk lamszadel 1 el. olijfolie Paprikapoeder 6 sint-jakobsschelpenverse 3.5 dl. slagroom Spinaziewilde Zout 4 grote sint-jakobsschelpen... bekijk recept »