1000 recepten met gember
3 bosuitjes in ringen1 spaanse peper zonder zaadjes in ringen2 teentjes knoflook in plakjesgeraspte gemberenkele druppels nam plasesamolie1 el olijfolie1/2 komkommer zonder zaad en schil in lange repen. 10 tijgergarnalen rauw,gepeld. Verhit de wok to... bekijk recept »
? 400 g kipfilet ? 1 (ca. 600 g) Chinese kool ? 6 lente-uitjes ? Conimex Wok Olie ? 100 g geraspte wortelreepjes ? 1 ? l kippenbouillon ? 1 pak Conimex Wok Noedels ? Conimex Woksaus Chili Gember Voorbereiding ? Snijd de kipfilet in blokjes. ?... bekijk recept »
50 g gemberbolletjes3 overrijpe bananen1 theelepel kerriepoeder1/2 dl vers limoensap1/4 l ananassap3/4 l kippenbouillonzouttabasco1/2 dl slagroom2 eetlepels fijngehakte koriander Bereidingswijze Hak de gemberbolletjes fijn. Pel de bananen en maal ze ... bekijk recept »
3 eetlepels olie ? 1 uigesnipperd ? 1 teentje knoflookfijngehakt ? 3 theelepels chilipoeder ? 1 eetlepel tomatenpuree ? 500 g tomatenontveld en in stukjes ? 750 ml kruidenbouillon ? 125 ml slagroom ? 1 theelepel gemberpoeder ? 1 theelepel ve... bekijk recept »
800 g marlijnsteaks 1 stevige mango 1 gemberwortel ? komkommer 100 g boter 2 soeplepels olijfolie 2 dl visfumet 1 koffielepel paprika gehakte peterselie zout en peper Verwarm de oven voorop 180?. Bestrooi de marlijnfilets met zout, peper en ... bekijk recept »
Ingredienten voor 1 grote pot (ca. 1 1/2 liter): 300 gram bruine basterdsuiker 750 gram (echte Italiaanse) tomatenontveldsteelaanzetten en kernen weggenomenvruchtvlees in stukken gesneden 50 gram gesnipperde uien 75 gram fijngeraspte verse gemberwor... bekijk recept »
600 g rundvlees of lamsvlees in blokjes voor de barbecue 1 sinaasappeluitgeperst 3 eetl. vloeibare honing 1 eetl. sojasaus 3 theel. versgeraspte gemberwortel 1 theel. cayennepeper 2 eetl. sesamzaadjes Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Roe... bekijk recept »
20 verse reuzengarnalen of gamba's. 1 teentje knoflook fijngesneden1 stengel vers citroengras in plakjesstukje verse gember van 1,5 c. geschild en geraspt, 1/2 tl. kerrie2 el. sojasaus5 el. arachide-oliezeezoutzwarte peper50 ml water of visbouillon. ... bekijk recept »
6 St.Jacobsschelpen4 eetl.witte wijn, 1/2 sjalotje1 dessertlepel gembernat (uit potje)2 eetl. creme fraiche, zout en peper uit de molenverse dille Verhit de witte wijn zachtjes in een steelpan, voeg het halve sjalotje en het gembernat toe en laat dit... bekijk recept »
250 g kalfslappen [ sukade ] 3 eetl sesamolie [of 2 eetl zonnebloemolie en 1 eetl sesamolie] snufje zout 1 eetl fijngehakte peterselie 1 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel ketjap manis 25 g verse gember 1 ui snufje peper 1/2 eetlepel tomatenpuree Verhit... bekijk recept »