1000 recepten met gember
500 g hamlappen200 ml Concha Y Toro Frontera Cabernet Sauvignon/Merlot3 cm verse gemberwortel1 blik tomatenblokjes (400 g)Voorraad:2 el bloem3 el olijfolie1 rode ui gesnipperd1 teentje knoflook250 ml vleesbouillon (van tablet) Verhit de olijfolie in ... bekijk recept »
350 g hacheevlees1 el maiskiemolie3 el fijngesneden rode ui1 stengelcitroengras 1 tl fijngesneden verse gember2 knoflookteentjesfijngesneden2 rijpe tomatenzonder vel in blokjes50 ml medium sherry100 ml kippenbouillon8 plakjes roomboter bladerdeegontd... bekijk recept »
1 bosuitje3 bolletjes gember2 el. kerriesaus150 gram geraspte kaas1 ei4 el. paneermeel50 gram boter. Verhit boter in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin. Leg de burgers op 2 borden en garneer ze met de plakjes gember. bekijk recept »
Stukjes witbroodboterplakjes Emmentalergehakte gemberhalve walnoten. Besmeer de stukjes witbrood met boter. Leg hierop een plakje Emmentaler, bestrooi met gehakte gember en bekroon met een halve walnoot. bekijk recept »
2 gekookte verse kreeften 30 gr. gemberwortel 1 dl. rijstwijn 1 dl. bouillon 2 bosjes lente-uitjes 1 el. olie 1 mespunt suiker 1 tl. sojasaus 0.5 tl. sesam-olie Ma?zena Peper Zout De olie in een wok verhitten en de lente-ui en gember hierin... bekijk recept »
500 gr. kipfilet 1 kleine uigesnipperd 1 kleine appel in kleine blokjes 1 el. olijfolie 2 rijpe bananen 25 gr. boter 1 el. kerriepoeder(mild) 1 afgestreken theel. gemberpoeder 1 1/2 dl. droge witte wijn 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 1 el. gehakte... bekijk recept »
Een stukje gember van 3 tot 5 cm 300 ml hete groentebouillon Voorbereiding 3-dagen dieet Bereidingswijze Schil een stukje gember van 3 tot 5 cm en pers het voorzichtig door de knoflookpers. Meng het vrijgekomen sap (1 tot 2 theel) met 300 ml hete gro... bekijk recept »
1 boterkoek125 gram stemgember100 gram pure chocolade2 eetlepels koffieroompoedersuiker Hak de gember fijn. Breek de chocolade boven een steelpannetje met een dikke bodem in stukjes. Voeg de room toe. Verwarm de chocolade al roerende op heel zacht vu... bekijk recept »
75 g gepelde walnoten75 g bastogne koeken75 g boter100 g roomkaas (Mon Chou)100 g pure chocoladewater en 4 el bakgember. Hulpmiddelen Food processof/staafmixerkookpannetjeplasticfoliemini-springvormpjeklopper en een lepel. Hulpmiddelen - Food proces... bekijk recept »
2 kg. verse mosselen1,2 dl. droge witte wijn2 teentjes knoflookgeperst4 plakjes parmahamfijngesneden75 gram vers witbroodkruim2 tl. pesto2 tl. verse gembergeraspt Borstel de mosselen goed schoon. Dompel ze 5 minuten onder in koud water en laat ze uit... bekijk recept »