1000 recepten met gember
500 gram magere runderfilet of (gewone) biefstuk in dunne plakjes. 3 theelepels sojasaus. 2 eetlepels sesamolie. 2.5 cm versgepelde gember in schijfjes. of 3 theelepels gemberpasta. 2 theelepels azijn. 1 eetlepel water. 1 theelepel zout 2 theelepels... bekijk recept »
500 gram borstfilets van (EKO)kipin blokjes (ca. 1 cm.) gesneden zout witte peper uit de molen 1/2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder 1 eetl. maizena 2 1/2 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie 2 friszure appels (Granny Smith)vruchtvlees in blokjes... bekijk recept »
2 el maizena2,5 dl kippebouillon2 el ketjap2 el verse citroensap2 el sesamolie4 kipfilets in dunne reepjes2 rode paprika's2 el vers geraspte gember1/2 kop bamboescheuten uit blik in plakjes, 1 1/2 kop gemengde paddestoelen gehalveerdbv shii takeoeste... bekijk recept »
800 gram grote steurgarnalen(zonder kop). 8 flinke tenen knoflook. 1 gemberbolletje. 2 eetlepels gembersap. 1 eetlepel fijngesneden selderij of peterselie of basilicum(naar smaak). 1 theelepeltje sambal. zout/peper. 2 eetlepels droge witte wijn. 3 ee... bekijk recept »
1 cm versgeraspte gemberwortel 4 halve kipfilets 4 eetl. ontpitte kersen of gepelde lychees uit blik 3 el roerbakolie 2-4 struikjes witlof in ringen 2 eetl. meloenbolletjes 1 verse mango in partjes 1 kleingesneden teentje knoflook of sap 1 groene en ... bekijk recept »
1 varkenshaasje(ca. 275 gram) 1 dl ketjap manis 3 eetlepels citroensap 2 theelepels sambal 3 eetlepels olie 1 ui 1 teentje knoflook 1? eetlepel bakpoederVoor 4 personen: Verdubbel de hoeveelheden Rooster de sate′s op de barbecue)of onder de gri... bekijk recept »
4 eetlepels zonnebloemolie4 eetlepels ketjap asin2 eetlepels vloebare honing1 eetlepel citroensap1 theelepel korianderpoeder1 theelepel gemberpoeder Voorbereiding Doe de zonnebloemoliekatjaphoningcitroensapkoriander en gember in een kom. Meng alles g... bekijk recept »
1 springbokgebraad van 800 g tot 1 kg, vet spek voor het omwikkelen, boter, arachideolie, 1 glaasje cognac, 1 wortel, 1 ui, 1 lookteentje, gemberwortel, rode pimenten, bloem, mosterd van Dijon, sterke rode wijn, 1 eetlepel bittere cacao, aalbessengel... bekijk recept »
200 g grote gepelde garnalen 8 satestokjes 2 theelepels citroensap tabasco 1 eetlepel sla- of olijfolie 4 bolletjes gember 6 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Bereidingswijze Prik de garnalen aan de satestokjes. Meng 1 theele... bekijk recept »
1 pakje diepvries gistdeeg2 eetlepels varkensreuzel125 g dadels50 g gemberop siroop50 g gezouten pinda?s1 eetlepel azijn1 mespunt gemberpoeder1/2 theelepel curryzout. Bereidingswijze Het deeg laten ontdooienzonodig uitrollen en in vierkantjes snijden... bekijk recept »