Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

De Ultieme Chocoladetaart (deel 2)

Voor de chocolade-mascarpone-vulling met sinaasappel: 5 bl. witte gelatine 200 gr. pure chocolade (minimaal 70% cacao) 1/2 dl. sinaasappellikeur 1/4 l. slagroom 5 el. suiker 250 gr. mascarpone voor de hazelnoot- en chocoladebrokken: 100 gr. gepelde h... bekijk recept »

CHORIBA

400 gram (rijste)bloem, 175 gram witte basterdsuiker, 250 gram boter of margarine, bloem om te bestuiven, kaneel/poedersuiker. Hulpmiddelen Bakblik Hulpmiddelen - Bakblik Voorbereiding Zeef de bloem met de bastersuiker in een kom en maak in het midd... bekijk recept »

Briouats Met Amandelen

Amandelspijs: 40 gram boter 500 gram ontvliesde amandelen 150 gram suiker 2-3 eetlepels oranjebloesemwater 1 theelepel kaneel 1 eetlepel oranjebloesemwater 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg 250 gram honing olie om te frituren Bereidingswijze Amandels... bekijk recept »

Gegrilde Aubergine Met Zoete Couscous

2 aubergines in de lengte in plakken gesneden zout 2eetl.olijfolie 50g rozijnen 30g gehakte dadels 1/4theel.komijnpoeder1/4theel.kaneel 50 g geroosterde pijnboompitten 2dl kippenbouillon 300g couscous 2eetl.fijngehakte koriander zout peper Bereidings... bekijk recept »

Brewats (Marokkaanse Koekjes)

800 g amandelspijs 1 theelepel kaneel 1/2 tot 1 dl oranjebloesemwater 1 dooier 20 loempiavellen 1 pot honing frituurolie Bereidingswijze Kneed 800 g amandelspijs1 cth kaneel1/2-1 dl oranjebloesemwater en 1 dooier. Draai er 40 worstjes van. Knip 20 l... bekijk recept »

Marokkaanse Lamsvleesschotel

500 gram lamsvlees in niet te kleine stukken gesnedenpeper en zout4 eetlepels olie2 teentjes knoflook uit de pers2 uienfijngesnipperd1 theelepel gemerpoeder of een stukje verse gember1/2 theelepel koriander (ketoembar)1 theelepel koenjit1 blik kikker... bekijk recept »

Harira

250 g lamsvlees (in stukjes) 2 el olijfolie 2 uienfijngesneden 200 g knolselderijin stukjes 4 el fijngesneden peterselie 6 el fijngesneden koriander 750 g tomatenontveldzaadjes verwijderdin stukjes 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl sa... bekijk recept »

Kalfsvlees Met Balsamicoazijn

.4 grote kalfskoteletten of -oesters. .1 glas rode wijn. .75 gr sultanarozijnen. .25 gr boter. .1 eetl olijfolie. .1 eetl suiker. .snufje kaneel. .2 eetlepels balsamico-of sherryazijn. .zout en vers gemalen zwarte peper. .50 gr pijnboompitten. Hulpmi... bekijk recept »

Djej Matisha Mesla

? 1 theelepel vers gemalen peper ? 1/4 theelepel safraandradengemalen ? 1/2 theelepel gemberpoeder ? 2 tenen knoflookfijngehakt ? 4 eetlepels olijfolie ? 2 kippenelk circa 1,5 kgin vieren verdeeld ? 2 uiengeraspt ? 5 dl water ? 2,5-3 kg rijpe... bekijk recept »

Stoofpotje Met Pompoen En Kipfilet

500 gr kipfilet. 1 middelgrote pompoen 2 courgettes 2 uien 3 tenen knoflook handje rozijnen anderhalve a twee eetlepels kerrie 2 theelepels kaneel eetlepel bruine suiker zwarte peper boillonblokje zout bosje peterselie zout olie om in te bakken 400 ... bekijk recept »

Pagina 80 van 100