Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Gremsjelies

8 matzes 1 ons rozijnen 1 ons geschaafde amandelen 3 bolletjes stemgember 3 eieren 2 ons suiker geraspte schil van een citroen of uit een potje Baukje. theelepel kaneel 50 gram boter snufje zout Bereidingswijze Verkruimel de matzes in een servet heel... bekijk recept »

Charlotka (appeltaart)

Appelsbloemsuikerbotersnuifje zouteierenkaneel Hulpmiddelen Rasptaartvorm Hulpmiddelen - Rasptaartvorm Voorbereiding Maak een kruimeldeeg (ik doe het altijd op het gevoel en ik heb dus geen idee van de hoeveelheden) en plaats het in de ijskast. Zorg... bekijk recept »

Sneeuwballen

Voor 12 stuks: -75 gr. boter -75 gr. gehakte nootjes -2 eetl. honing -1 zakje vanille suiker -3 eetl. slagroom (niet geklopt) -4 theel. cacao -0,5 theel.kaneel -1 zakje gemalen kokos -4 droge koekjes Hulpmiddelen -1 grote kom -1 bord Hulpmiddelen -... bekijk recept »

Joodse Lamsschotel

250 g lamsvlees 1/2 aubergine 1/2 courgette 1 rode uien 1/2 broccoli 2 tomaten 150 g verse spinazie 125 g zwarte olijven 100 g gedroogde dadels 100 g gedroogde vijgen 50 g gedroogde pruimen 1/2 rode peper 125 g amandelen 1 eetlepel sesamzaadjes 1 eet... bekijk recept »

Appelcake

6 appels (zuur of zoet)sap van 1.1/2 citroen4 eieren (gesplitst)150 g suiker140 g bloem2 el gesmolten boter of plantaardige olie1/2-1 tl kaneel (voor de bovenkant) Hulpmiddelen Springvorm van 23 cm Hulpmiddelen - Springvorm van 23 cm Voorbereiding V... bekijk recept »

Gremsjelies

8 matzes 1 ons rozijnen 1 ons geschaafde amandelen 3 bolletjes stemgember 3 eieren 2 ons suiker geraspte schil van een citroen of uit een potje Baukje. theelepel kaneel 50 gram boter snufje zout Bereidingswijze Verkruimel de matzes in een ser... bekijk recept »

Kugel Met Peren

400 gr.tarwebloem-250 gr.boter-400 gr.suiker-150 gr.rozijnen-100 gr. geschaafde amandelen-1 lepeltje kaneel-geraspte citroenschil-1 1/2 kg. stoofperen-1 1/2 glas lauwwarm water-mespunt zout-eventueel 130 gr.gember met vocht. Als men geen gember gebru... bekijk recept »

Pesach-kruidkoek

250 gr.honing12 eieren (gesplitst)250 gr. gehakte amandelen of walnoten150 ml rode wijnanderhalve theelepel kaneel350 gr.matze-cakemeel of fijnverkruimelde matzecrackers Voorbereiding Verwarm de oven voor op 170 graden. Bereidingswijze Verwarm de hon... bekijk recept »

Walnoot-rozijnen Rugelach

Roomkaasdeeg: 250 gr. zachte ongezouten boter250 gr. zachte roomkaas1 eetl. suiker2-3 eetl. zure room250 gr. bloem1/4 thl. zout. Vulling: 125 gr. rozijnen125 gr. walnoten fijngehakt2 thl. kaneel75 gr. suiker. Melk om te glaceren2 eetl. suiker gemengd... bekijk recept »

Beierse Pruimenkn&#245del

1 1/4 kg aardappels2 eierenzout60 gr griesmeel80 gr bloem16-20 pruimenca. 100 gr boterca. 75 gr paneermeelsuikerkaneel. Bereidingswijze De aardappels wassenmet water aan de kook brengengaar laten kokenafgietenpellenheet pureren. 1 kg puree afwegendoo... bekijk recept »

Pagina 82 van 100