Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

DONUTS

VOOR HET DEEG: 500 g Boerenluxe of ander meel voor zoet Brood 250 ml Water 16 g verse gist of 8 g droge gist 2 g Zout 5 g Bakpoeder 10 g Suiker 1 Zakje VanillepoederVOOR DE AFWERKING: Chocoladeglazuur Decoratiebolletjes Suiker met Kaneel Hulpmiddelen... bekijk recept »

Zerde

Twee en halve liter water, 225 gr gewassen rijst, 350 gr honing 6 el Arrowroot, 1 tl. Saffraan, 1 dl water, 2 tl. kaneel (naar wens), halve dl rozenwater Garnering: 150 gr goudkleurige rozijnen, 150 gr pijnboompitjesblanke amandelen of ontvelde pista... bekijk recept »

Ramadanrecept Briouats Met Amandelen

Ingredienten: Amandelspijs: 40 gram boter 500 gram ontvliesde amandelen 150 gram suiker 2-3 eetlepels oranjebloesemwater 1 theelepel kaneel 1 eetlepel oranjebloesemwater 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg 250 gram honing olie om te frituren Bereidings... bekijk recept »

KANEELBALLETJES

1 1/3 kopje gemalen amandelen 1/3 kopje zeer fijn suiker 1 el kaneel 2 eiwitten olie om in te vetten (of bakpapier) poedersuiker Voorbereiding Oven voorverwarmen op 180 Cen ev de bakplaat invetten. Bereidingswijze Meng de gemalen amandelen de suiker ... bekijk recept »

Harira

250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,2 el olijfolie2 uienfijngesneden 200 gr knolselderijin stukjes4 el fijngesneden peterselie6 el fijngesneden koriander750 gr tomatenontveldzaadjes verwijderd en in stukjes1/4 tl gemalen kaneel1/4 tl gemberpoed... bekijk recept »

Gegrilde Aubergine Met Zoete Couscous

2 aubergines in de lengte in plakken gesneden zout 2eetl.olijfolie 50g rozijnen 30g gehakte dadels 1/4theel.komijnpoeder1/4theel.kaneel 50 g geroosterde pijnboompitten 2dl kippenbouillon 300g couscous 2eetl.fijngehakte koriander zout peper Bereidings... bekijk recept »

Driehoekkoekjes (oftewel Lebriouat)

-Een pak filobladerdeeg (El warka) -Een kilo amandelen -Olie -Honing -Kaneel -Suiker -Water of boter (gekookte) -Oranjebloesemwateroftewel mazhar. Hulpmiddelen -Oven -Steelpan -Koekenpan -Klein pannetje -Enz... Hulpmiddelen - -Oven -Steelpan -Koeken... bekijk recept »

Spruitjes

400 gr spruiten 2 grote tenen knoflook 6 gedroogde abrikoosjes 1 theelepel kaneel zout naar smaak een flinke scheut olijfolie Bereidingswijze spruiten schoonmaken.zo veel mogelijk groene blaadjes laten zitten. abrikoosjes in vieren snijden. knoflook ... bekijk recept »

Marokkaanse Duivenpastei

3 schoongemaakte duiven1 liter gevogeltebouillon100 gram rozijnen en krenten2 uien50 gram gedroogde vijgen50 gram ontpitte dadels150 gram boter2 theelepels koekkruiden4 eetlepels poedersuiker2 eetlepels kaneel250 gram filobladerdeeg. Breng de duiven ... bekijk recept »

Couscousdessert

1 kg medium korrels couscous 1/2 liter ijskoud water 5 cl soyaolie 125 gr roomboter 1/2 el kaneelpoeder 5 el suike 1 kopje grofgehakte geroosterde amandelen poedersuiker en kaneel voor de garnering Hulpmiddelen stoompan of couscouspan Hulpmi... bekijk recept »

Pagina 83 van 100