1000 recepten met kaneel
1 pak diepvriesbladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg van 200 gr bloem Voor de vulling: 1 1/4 kg appels 1 citroen 1 theelepel kaneel 250 gr suiker 2 eetlepels boter 3 eetlepels bessenjam 3 eetlepels rozijnen 2 eetlepels rum 2 theelepels gemberpoeder Be... bekijk recept »
335 ml licht bruine suiker 1 theelepel kaneel 1 theelepel jamaicapeper 1 theelepel gember 110 ml koffiemelk 475 g walnoten 1 theelepel vanille extract Bereidingswijze Plaats de suikerkaneeljamaicapepergember en koffiemelk in een zware steelpan ... bekijk recept »
-125 g boter -4 eierdooiers -1 th lepel gemalen kaneel -1 mespunt gemalen kruidnagel -de geraspte schil van 1 citroen -250 g preiselbeeren (uit blik of glas) -4 eiwitten -50 g suiker -snifje zout -75 g zelfrijzend bakmeel -75 g gemalen hazelnoten -bo... bekijk recept »
2 (250 g) perziken5 g aardappelzetmeel1/4 koffielepel kaneel1/4 koffielepel nootmuskaat1 eetl citroensap30 g havermout30 g zachte of vloeibare margarineenergievrij zoetmiddel Voorbereiding Schil de perziken en snijd ze in schijfjes. Bereidingswijze M... bekijk recept »
1 kg appels(liefst goudreinetten) 2 zakjes vanillesuiker 2 eetl suiker 1 theel kaneel 100 gr rozijnen 100 gr amandelschaafsel 3 eetl citroensap Bij gebruik van een "gewone" stoompan(dus geen electrische) ook nog een pak appelsap om de saus te maken. ... bekijk recept »
750 g kiwi's 150 g suiker 6 eieren mestpunt kaneel 6 krakelingen Bereidingswijze 1. Schil de kiwi'ssnijd ze in stukjes en stoof ze met de helft van de suiker tot moes. 2. Wrijf ze door een zeefzodat de pitjes achterblijven. 3. Klop de eieren met de r... bekijk recept »
1/2 dl slagroom4 eierdooiers75 grs. bruine basterdsuiker1 mespuntje kaneel en een snuifje kruidnagelpoeder0,6 dl Brand Dubbelbock. Hulpmiddelen Steelpan en een garde. Hulpmiddelen - Steelpan en een garde. Bereidingswijze Slagroom half stijfkloppen. ... bekijk recept »
1 eetlepel olyfolie - 1 medium uifyn gekap - 1 huisie knoffelfyn gekap - 1 eetlepel gedroogde tiemie blarefyn gekap - 900g varkopgesny in 2x2cm blokkies - 1 blikkie blokkie-tamatiesmet die sous - 430g pampoen - 430g hoender sous - 1/2 koppie Rose wy... bekijk recept »
4 Eierdooiers 1? deciliter Marsala 100 gram Basterdsuikerwitte 2 deciliter Slagroom 1 theelepel Kaneel 1 zakje Vanillesuiker Waterkokend Aardbeien Bereidingswijze Klop de eierdooiers met de basterdsuikervanillesuikerkaneel en Marsala in de kom... bekijk recept »
200 g zwarte bessen 4 blaadjes van de zwarte-bessenstruik 2 eetlepels appelazijn mespunt piment (of kruidnagelpoeder) mespunt kaneel mespunt foeliepoeder (of vers geraspte nootmuskaat) circa 3 eetlepels honing Bereidingswijze Zet de gewassen en ge... bekijk recept »