1000 recepten met kaneel
1 flesje rode bessensap evenzoveel water als de inhoud van het flesje sap (1:1) 1,5 hand rozijnen 1,5 hand krenten 10 gedroogde abrikozen suiker (naar smaak) 1 kopje gekookte gort (125 ml) 1 pijpje kaneel 1 eetl kaneelpoeder 2 citroenschillen sap van... bekijk recept »
? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet) ? 6 schijven ananas ? 250 g bruine basterdsuiker ? 4 eetlepels citroensap ? 2 theelepels kaneel ? 1 eetlepel citroenrasp ? 1 deciliter honing Bereidingswijze Verhit de oven voor op 200?C Wrijf het vlees in... bekijk recept »
350 gr suiker 200 gr becel 3 grote eieren 1 eetl vanielle extract 3 overrijpe bananen 350 gr bloem 1 zakje bakpoeder 1/2 theel kaneel 1/2 theel nootmuskaat zout Bereidingswijze Verwarm de over voor op 160 Graden. Klop de suiker met de becel en eier... bekijk recept »
350g bloem zout 150g suiker zakje bakpoeder 2 thl kaneel 100g walnoten 250g rozijnen/krenten (vaak half om half) 3 dl karnemelk 2 eieren 75g boter Voorbereiding Walnoten in kleine stukjes breken. Ik doe ook vaak een zakje studentenhaver. Daar zit vaa... bekijk recept »
- 125 gram havermout - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 250 gram bruine basterdsuiker - 2 ons boter - 3 a 4 appels - kaneel Hulpmiddelen Springvorm van 24 cm. Hulpmiddelen - Springvorm van 24 cm. Bereidingswijze De havermouthet zelfrijzend bakmeel en ... bekijk recept »
1 liter stevige appelmoes 125 gram beschuit 100 gram boter 4 - 6 eieren beetje kaneel. Bereidingswijze Vet een vuurvaste schaal in en bestrooi deze met paneermeel. Vekruimel de beschuiten. Smelt de boter maar maak hem niet warm. Doe de appelmoesd... bekijk recept »
200 gr honing 2 eetl. boter. 3/4 thl. vanillepoeder, 3/4 thl. kaneel. 200 gr blanke amandelen. voor het vetvrije papier boter Hulpmiddelen Bonboncaisses, vetvrijpapier Hulpmiddelen - Bonboncaisses, vetvrijpapier Bereidingswijze Laat de honing met de... bekijk recept »
1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filoverkrijgbaar in Turkse winkels)naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten2 thl. kaneel1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter. Voor de syroop: 3 koppen suiker2 koppe... bekijk recept »
250 gr filodeeg (baklava) 500 gr. fijn gehakte walnoten 500gr. suiker 150 gr boter 1 koffiekopje bloesemwater (anthonero) 1 el kaneel / 1 kaneelstokje 1 flinke kop water 1 citroenschil. Voorbereiding Bereiding siroop: resterende suiker en het kaneel... bekijk recept »
KADAIFI (zoet gebak van draadjesdeeg) Benodigdheden: 750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes) 1 kop boter voor de vulling: 2,5 kop amandelen 2 eieren 3 eetlepels suiker 0,5 eetlepel kaneel voor de siroop: 2,5 kop water 3,25 kop suiker 1 stokje kaneel ... bekijk recept »