Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Bessola (krentjebrij)

1 flesje rode bessensap evenzoveel water als de inhoud van het flesje sap (1:1) 1,5 hand rozijnen 1,5 hand krenten 10 gedroogde abrikozen suiker (naar smaak) 1 kopje gekookte gort (125 ml) 1 pijpje kaneel 1 eetl kaneelpoeder 2 citroenschillen sap van... bekijk recept »

Beenham Met Honing

? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet) ? 6 schijven ananas ? 250 g bruine basterdsuiker ? 4 eetlepels citroensap ? 2 theelepels kaneel ? 1 eetlepel citroenrasp ? 1 deciliter honing Bereidingswijze Verhit de oven voor op 200?C Wrijf het vlees in... bekijk recept »

Bananencake

350 gr suiker 200 gr becel 3 grote eieren 1 eetl vanielle extract 3 overrijpe bananen 350 gr bloem 1 zakje bakpoeder 1/2 theel kaneel 1/2 theel nootmuskaat zout Bereidingswijze Verwarm de over voor op 160 Graden. Klop de suiker met de becel en eier... bekijk recept »

Sneisbolle

350g bloem zout 150g suiker zakje bakpoeder 2 thl kaneel 100g walnoten 250g rozijnen/krenten (vaak half om half) 3 dl karnemelk 2 eieren 75g boter Voorbereiding Walnoten in kleine stukjes breken. Ik doe ook vaak een zakje studentenhaver. Daar zit vaa... bekijk recept »

Appeltaart Met Havermout

- 125 gram havermout - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 250 gram bruine basterdsuiker - 2 ons boter - 3 a 4 appels - kaneel Hulpmiddelen Springvorm van 24 cm. Hulpmiddelen - Springvorm van 24 cm. Bereidingswijze De havermouthet zelfrijzend bakmeel en ... bekijk recept »

Schoenlapperstaart

1 liter stevige appelmoes 125 gram beschuit 100 gram boter 4 - 6 eieren beetje kaneel. Bereidingswijze Vet een vuurvaste schaal in en bestrooi deze met paneermeel. Vekruimel de beschuiten. Smelt de boter maar maak hem niet warm. Doe de appelmoesd... bekijk recept »

Amandelen In Honingcaramel

200 gr honing 2 eetl. boter. 3/4 thl. vanillepoeder, 3/4 thl. kaneel. 200 gr blanke amandelen. voor het vetvrije papier boter Hulpmiddelen Bonboncaisses, vetvrijpapier Hulpmiddelen - Bonboncaisses, vetvrijpapier Bereidingswijze Laat de honing met de... bekijk recept »

Baklava

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filoverkrijgbaar in Turkse winkels)naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten2 thl. kaneel1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter. Voor de syroop: 3 koppen suiker2 koppe... bekijk recept »

Walnoten Rolletjes

250 gr filodeeg (baklava) 500 gr. fijn gehakte walnoten 500gr. suiker 150 gr boter 1 koffiekopje bloesemwater (anthonero) 1 el kaneel / 1 kaneelstokje 1 flinke kop water 1 citroenschil. Voorbereiding Bereiding siroop: resterende suiker en het kaneel... bekijk recept »

Kadaifi

KADAIFI (zoet gebak van draadjesdeeg) Benodigdheden: 750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes) 1 kop boter voor de vulling: 2,5 kop amandelen 2 eieren 3 eetlepels suiker 0,5 eetlepel kaneel voor de siroop: 2,5 kop water 3,25 kop suiker 1 stokje kaneel ... bekijk recept »

Pagina 94 van 100