Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Zabaione (Zabaglione)

12 eierdooiers 100 gr kaneel 4 dl marsala 1 glaasje rum Bereidingswijze Klop de eierdooiers en de suiker in een pan net zo lang met de garde tot het mengsel bijna wit is. Los de kaneel op in de marsala en geef de oplossing een lekker aroma met rum. g... bekijk recept »

Stifado Met Vegetarische Sateballetjes

5 eetlepels olijfolie1 pakje Tivall vegetarische sateballetjes3 eetlepels zoetzure zilveruitjes1 klein blikje tomatenpuree1dl rode wijn2 eetlepels blanke rozijnen? theelepel kaneel1 laurierblaadjezoutversgemalen peper en 2 takjes peterselie. Hulpmidd... bekijk recept »

Appeltaart met een amandelhoed

----DEEG---- 6 eetlepels dieetmargarine (60 gr) 2 eetlepels suiker (30 gr) 2 eiwitten (70 gr) 1 eetlepel rum 4 eetlepels gehakte amandelen (40 gr) 1 theelepel bakpoeder (5 gr) 175 gm tarwemeel of volkorenmeel 1 theelepel dieetmargarine om in te vette... bekijk recept »

Italiaanse Paastaart

3 citroenen schoongeboend 175 g boter 1 theelepel kaneel 150 gram risottorijst 500 ml melk 350 gram bloem 375 gram kristalsuiker 8 eieren 2 sinaasappels (schoongeboend) 2 x 250 gram ricotta 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels sukade poedersui... bekijk recept »

Cous Cous Uit Quarzazate

5 el olijfolie. 2 rode uien,van boven naar beneden in 4 parten gesneden. handvol snijpeterselie,grofgehakt en wat extra voor de garnering. 3 tomaten,ontveld en kleingesneden. 1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma. 1 tl gemalen kaneel. 1 tl gemalen gembe... bekijk recept »

Baklava Met Honing-Notensaus

70 g poedersuiker2/3 zakje vanillesuiker140 g walnoten fijngehakt140 g pistachenoten fijngehakt 140 g amandelen fijngehakt 1 1/2 tl gemalen kaneel 1/2 tl koekkruiden 1 mespunt kruidnagelpoeder 10 vellen diepvries-filiodeeg ontdooid 100 g roomboter ge... bekijk recept »

Basisgerecht Stoofpeertjes

1 kg stoofpeertjes 1 tl kaneel 2 dl rode bessensap 100 gr suiker1. Het lekkere basisrecept van stoofpeertjes is erg eenvoudig, maar ook echt tongstrelend. Met de 6 variatietips bereid je de stoofpeertjes op geheel eigen wijze.2. Schil de peertjes, l... bekijk recept »

Zalmmoot Met Honing En Appel

4 Atlantische zalmmoten van 200g 2 grote appels (bv. Jonagold) 50 g honing 0,5 dl wijnazijn 0,5 dl olijfolie extra vierge 8 blaadjes munt een snuifje kaneel 75 g boter peper en zout : (10 + 10 minuten) 1. Een marinade bereiden met de olijfolie, de ... bekijk recept »

Viscurry Uit Tanzania

4 stukken witte visca. 175 gr elk 1 eetlepel kurkuma 1 theelepel zeezoutvlokken 3 eetlepels arachideolie 2 uienin ringen gesneden 2 knoflooktenengeperst 2 eetlepels gedroogde tomatenpasta 2 groene jaapten- of serranopepers 2 limoenen 400 ml kokosmelk... bekijk recept »

Saffraan-rijstpudding

-200 g droogkokende rijst -zout -40 g boter -5 saffraandraden -150 g suiker -80 g tot lucifers gesneden amandelen -60 g pistachenoten -4 eetl rozenwater -1/2 th lepel gemalen kaneel -12 ontvelde amandelen Voorbereiding -de gewassen en uitgelekte rijs... bekijk recept »

Pagina 95 van 100