Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Verse Geitenkaasbeignets

450 gram verse geitenkaas of cottage cheese 1/2 theelepel geraspte citroenschil 1/2 theelepel kaneel 3 eetlepels suiker 1 eetlepel gesmolten boter 1/2 theelepel cognac 1/8 theelepel zout 1/8 theelepel bakpoeder 4 eieren 4 eetlepels bloem ol... bekijk recept »

TARTAARTJE Met Gebakken Ui En Paprika

2 uien 1 rode paprika 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel kaneel 1 theelepel vers gemalen zwarte peper 1 theelepel zout 4 tartaatjes 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.Maak de pap... bekijk recept »

Meloensorbet

? honingmeloen40 g suiker1 el honing3 el amandellikeurmespunt gemberpoeder ? watermeloen75 g rietsuiker3 el creme de cassismespunt kaneel 10 el creme fraiche2 el citroensap1 tl geraspte citroenschil40 g suiker 5 kiwi'soublies Pureer het vruchtvlees v... bekijk recept »

Engeland: Hofdametaartjes

Voor 12-16 taartjes:6 dl rauwe melk (ongepasteuriseerd)1 flinke tl stremselsnuf zout110 g boter2 eierdooiers3 tl cognac1 el amandelsnipperseen beetje suikereen beetje kaneelgeraspte schil en sap van 1/2 citroen240 g bladerdeegkrenten (als decoratie) ... bekijk recept »

Kaastaartjes(Imjibinah)

6 velletjes diepvries-bladerdeeg 2 eetl.gehakte peterselie 2 eetl.geraspte ui 6 hard gekookte eierenmet een vork fijngewreven 200 gr verse roomkaasin blokjes gesneden zout 1 eetl. kaneel 100 gr boter of olijfolie Laat het bladerdeeg ontdooien en rol ... bekijk recept »

Taartjes Met Appel En Kaas

-350 g bladerdeeg (diepvries) -2 groene appelen -wat citroensap -250 g romige verse kaas bijv.Philadelphia -2 el suiker -100 g gepelde amandelen -wat boter -1 el cacaopoeder -kaneel -klop de kaas los met de suiker -schil de appelen en snij in blokjes... bekijk recept »

Afrikaanse Pompoensoep

Arachideolie2 uien1 el pittige kerriepoeder1 kg pompoen500 gr aardappelen4 appels1 tl koejit1 tl kaneel2 el geraspte gemberwortel1 l groentebouillon2 laurierbladerenzoutpeperslagroomrode paprikabieslook. Verwarm olie en fruit hierin de ui licht van k... bekijk recept »

Libanese Rijst

[1 pak Basmati rijst +/- 400 g] [1 pond runder (kippen) gehakt] [knoflook] [lenteuitje] grofgemalen zwarte peper 1 theelepel (afgestreken) kaneel 1 theelepel (afgestreken) nootmuskaat beetje suiker kippenbouillonblokje(s) pijnboompitten +/- 75 g gesc... bekijk recept »

Hollandse Lente-jambalaya Met Makreel En Kalkoen

15 saffraandraadjes50 g boter1 rode peper fijngesneden4 teentjes knoflookfijngesneden1/2 tl gemalen komijn1/4 tl gemalen kaneel1 kleine courgetteongeschild in dunne reepjes van ca 4 cm.250 g basmatirijst200 g gedopte verse tuinbonen (of diepvries)5 d... bekijk recept »

Perzische Uiensoep

4 uien 1/2 theelepel kerrie 4 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 1 liter water 2 bouillontabletten 1 dl. citroensap 1 eetlepel kruizemuntblaadjes 1/2 theelepel kaneel zoutpeper 2 eidooiers. Fruit de uien met de kerrie in de olie. Roer de bloem erdoor.... bekijk recept »

Pagina 97 van 100