Recepten met kerrie

1000 recepten met kerrie

Kerrie

Kerrie Kerrie is niet één specerij, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen. De smaak varieert dan ook per bereider. Onze kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper, gember. Kerrie heeft een sterke, bekende, geur en smaak.

Uiensoep

5 grote uien tl kerrie ? l bouillon room sherry roux 1.Ui stoven. 2.tl kerrie toevoegen, even doorstoven. 3.Even later afblussen met sherry. 4.? l bouillon toevoegen. 5.Ca. 3 uur zachtjes laten koken. 6.Binden met een roux. 7.Afsmake... bekijk recept »

Uiensoep

400 gr uien1 liter water2 bouillonblokjes50 gr margarine1 dl water voor bloempapje20 gr bloempeperkerrie Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien en kerrie in de gesmolten margarine. Voeg peper, water en bouillonblokjes toe. Maak van ... bekijk recept »

Uiensoep (Londonderry)

5 grote uien tl kerrie ? l bouillon room sherry roux Ui stoven tl kerrie toevoegen, even doorstoven Even later afblussen met sherry ? l bouillon toevoegen Ca. 3 uur zachtjes laten koken Binden met een roux Afsmaken met o.a. room bekijk recept »

Uiensoep

5 grote uien tl kerrie ? l bouillon room sherry roux Ui stoven tl kerrie toevoegen, even doorstoven Even later afblussen met sherry ? l bouillon toevoegen Ca. 3 uur zachtjes laten koken Binden met een roux Afsmaken met o.a. room bekijk recept »

*Uiensoep "Londonderry" *

5 grote uien tl kerrie ? l bouillon room sherry roux Ui stoven tl kerrie toevoegen, even doorstoven Even later afblussen met sherry ? l bouillon toevoegen Ca. 3 uur zachtjes laten koken Binden met een roux Afsmaken met o.a. room bekijk recept »

Uiensoep

5 grote uien tl kerrie 1/2 l bouillon room sherry rouxUi stoven. tl kerrie toevoegen, even doorstoven. Even later afblussen met sherry. 1/2 l bouillon toevoegen. Ca. 3 uur zachtjes laten koken. Binden met een roux. Afsmaken met o.a. room. bekijk recept »

Kalkoenspies met ananas, voor op de barbecue

1 verse ananas, 400 gram kalkoenfilet, een beetje zout, kerrie wat sojasausSnijd de ananas in vier, verwijder het hart en snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees van ananas en de kalkoenfilet in blokjes. Kruid de kalkoenfiletblokje... bekijk recept »

Opkikkertjes

Voor 16 stuks: 100 g Hüttenkäse 1 banaan 1 eetlepel chutney kerrie 20 eenhapscrackers enkele slablaadjes 10 cashewnoten.Snijd de gepelde banaan in kleine stukjes en vermeng hem met de Hüttenkäse, roer er naar smaak wat chutney en kerrie door. L... bekijk recept »

Zwendel's aardappelschijfjes met gehakt en porto

Voor 2 personen: 400 g aardappelschijfjes 300 g gehakt 1 kop gesneden ajuin ± 300 g groentemacedoine (melange)(wortelen, erwten, witte bonen,) olijfolie 1 teentje knoflook of 2 mespunten knoflookpoeder klein glaasje rode porto zout peper cayenne pepe... bekijk recept »

Geflambeerde scampi’s van Agnes in kerriesaus

Nodig : 20 scampi’s 4 lp tomatenketchup 1lp kerrie 1/4 l room Boter Peterselie CognacScampi’s bakken in boter en flamberen met cognac Uit de pan nemen en warm houden Ketchup in de pan doen en blijven roeren Kerrie toevoegen en pezo Room onderroeren e... bekijk recept »

Pagina 51 van 100