1000 recepten met kervel
4 fazantenborsten van 100g2 eetlepels zonnebloemolie50g boter175g grotchampignons (in dikke plakjes gesneden)85ml drambuie450ml fazanten of kippe-bouillon150ml double cream of creme fraiche1 theelepel citroensap3 eetlepels fijngehakte verse kervelgro... bekijk recept »
500 g gepelde Noordzeegarnalen 150 g bintjes (klein) 1 bot radijs 1 bot pijpajuin 1 bot kervel 1 bot waterkers 4 eidooiers 250 g boter 1 glas witte wijn 3 eetlepels vinaigrette peper en zout Voorbereiding 1. Kook de bintjes in de pel in gezouten wa... bekijk recept »
Voor ongeveer 12 stuks: 2 zakjes verse kervel 1/2 pak wit broodmix (Koopmans) 1 eetl. boter of margarine 1 kleine ui 3 eetl. oude geraspte kaas 1 pakje zachte verse roomkaas (100 gr) zout & peper Deeg in 12 gelijke stukken verdelen. Stukken deeg iets... bekijk recept »
750 gr zalmfiletin 4 stukken zoutpeper 4 eidooiers 1 dl droge witte wijn 1/2 dl Els La Vera (Limburgs bitter) 4 eetlepels fijngesneden kervel 100 gr gesmolten boter Oven voorverwarmen op 180 graden C. Zalm met zout en peper inwrijven en op bakplaat l... bekijk recept »
6 eieren 1 bosje kervel 14 blaadjes witte gelantine 1 klein blikjeossenstaart bouillon(4 dl) zout en peper 1,25 dl droge sherrie witte wijnazijn Bereidingswijze Kook de eieren in ca 10 min hard,laat ze schrikken,pel ze en snijd de eieren in plakjes. ... bekijk recept »
1 citroen 4 plakken ananas klein bosje kervel 3 lente-uitjes 1 liter kippenbouillon 250 g kipfilet 50 g boter 1 theel. kerriepoeder plakken stokbrood of ciabatta Voorbereiding Borstel de citroen met heet water. Rasp ? theel. van de schil. Pers de cit... bekijk recept »
30 g gedroogde morieljes4 kippenbouten2 sjalotten200 ml sherry (fino)200 ml room1 eidooierverse kervel50 g roomboterpeperzout1. Week de morieljes een kwartier of langer in warm water; hou daarna het weekvocht apart. Kruid de kip met peper en zout. Pe... bekijk recept »
4 moten kabeljauw1 sjalot2 dl visfond2 dl room1 citroen1 kl zachte mosterd1 pakje diepvries kervelmaïsoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C.Pel het sjalotje en snipper het fijn. Vermeng het met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, o... bekijk recept »
400 g gerookte forelfilets2 eierenbroodkruim (wit, van 1 of 2 sneetjes brood)1.5 kl mierikswortel (bokaaltje)citroensap1 sjalot (gesnipperd)200 ml room250 g diepvries erwt1 handvol kervel (gehakt)1 el boterolijfoliepeperzout1. Snij de forelfilets in ... bekijk recept »
150 gram gerookte makreel, schoongemaakt2 eetlepels crème fraîche2 eetlepels mayonaise1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie extra om te garneren2 eetlepels kappertjes, grof gehakt1 grannysmithappel, gewassen1 eetlepel citroensap8 ... bekijk recept »