1000 recepten met kervel
250 gr kleine champignons - 1 liter vleesbouillon van 2 tabletten - citroensap - bosje verse kervel Bereidingswijze Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Bouillon aan de kook brengende champignons toevoegen en de soep 15 minuten zachtjes lat... bekijk recept »
250 gr kleine champignons - 1 liter vleesbouillon van 2 tabletten - citroensap - bosje verse kervel Bereidingswijze Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Bouillon aan de kook brengende champignons toevoegen en de soep 15 minuten zachtjes lat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kilo courgettes 1 blokje kippenbouillon 2 eetlepels verse room 1 bosje kervelWas de courgettes, snij de steelaanzet weg en snij ze in grote stukken. Doe de courgettes met een kop water in een drupkan en voeg wat zout toe. Laat 5 mi... bekijk recept »
800 g kalfsgebraad 750 g gehakt (kalfsgehakt) 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 sjalotten 100 g kervel 1 blaadje laurier peper zout 10 lente-uitjes 30 g bloem (tarwebloem) 30 g boter (bakboter)- De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g kalfsgebraad 750 g gehakt (kalfsgehakt) 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 sjalotten 100 g kervel 1 blaadje laurier peper zout 10 lente-uitjes 30 g bloem (tarwebloem) 30 g boter (bakboter)De slager vragen om het vlees zo te ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 400 g flageoletbonen 1 bosje kervel 1 eetlepel roomDoe de bonen in een snelkookpan. Zet ze ruim onder water en kook ze 10 minuten. Was intussen de kervel en haal de blaadjes van de takken. Mix de soep fijn en doe er nog wat water bij... bekijk recept »
voor 8 personen 4 kroppen sla 4 (dikke) stengels stoofprei 40 g boter 1,5 L kippenbouillon 2 schaaltjes vers gehakte kervel 25 cl opklopbare room 24 miniblini's 120 g verse geitenkaas, om te smeren 2 bokalen zalmeitjes sprietjes bieslook, voor de ver... bekijk recept »
1 citroen4 plakken ananasklein bosje kervel3 lente - uitjes1 liter kippenbouillon250 gram kipfilet50 gram boter1 theelepel kerriepoederplakken stokbrood of ciabatta- Borstel de citroen met heet water. Rasp 1/2 theelepel van de schil. Pers de citroen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr. witte (soep)asperges 30 gr. roomboter 2 eetlepels bloem 125 ml crème fraîche 125 gr. Hollandse garnalen handje kervelSchil de asperges en snijd een stukje van de uiteinden eraf. Leg ze in een bak met ruim koud water. Zet de... bekijk recept »
8 tongscharfilets 250 g kastanjechampignons 2 eetlepels verse kervel, gehakt 3 eetlepels zure room 200 ml visbouillon (van tablet of visfond) zwarte peper, versgemalen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree mespuntje cayennepeperVerwarm de oven... bekijk recept »