1000 recepten met kervel
500gr. gekookt rundvlees in zo dun mogelijke plakken . 2 eetlepels gehakte peterselie 2 theelepels dragon 150gr. voorjaars uien in plakken gesneden 1 theelepel gehakte kervel 60 gr. kappertjes 4 dl. runderbouillon zout peper Meng de peterselie ,drago... bekijk recept »
2,5 kop water 1 eetlepel suiker 1/4 theelepel zout 2,5 kop melk 300 gram diepvries doperwten 1/2 bloemkoolin rozetjes gesneden 1 grote wortelin blokjes gesneden 5 kleine aardappelengeschild en in vieren gesneden 1 eidooier 2 eetlepels boter of margar... bekijk recept »
750 gr shii-take - 250 gr fijngesneden uien - 75 gr boter - zoutpeper - 2 liter kippebouillon - 3 dl creme fraiche - 2/3 eetlepels fijngesneden kervel - 450 gr shii-take fijnsnijden. De ui in 40 gr boter 5 minuten bakken. De fijngesneden shii-take en... bekijk recept »
Aardappelen (Bintje) 1 krop ijsbergsla 0.5 komkommer 1 bloemkool 8 augurkjes (zoetzuur) 8 bloemen van de Oost-Indische kers 1 dl yoghurt (mager) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kervel (fijngehakt) kruidenzout Schrob de aardappelen schoon en stoom ze... bekijk recept »
650 g lamsvlees (bij voorkeur van de bout) 10 cl olijfolie 3 tabletten kruiden bouquet Knoflook-kervel-peterselie (knorr) 2 kleine uitjes 150 g jonge spinazie 300 g aubergine 300 g rode paprika 1 citroen Verwarm de olie in een wokpan, doe er de stukj... bekijk recept »
Bereidingstijd: 1 uur + 2 uur om op te stijven 1 ui 4 laurierblaadjes 6 tot 8 kruidnagels 1/2 steel van prei van ca. 150 gr 1/4 liter groentebouillon van een tablet 4 dl helder appelsap 1 theelepel mosterdzaadjes 1 eetlepel zwarte peperboleltjes 8 bl... bekijk recept »
25 g boter1 schaaltje kervel,enkele takjes bieslook,200 g dikke room,zout,muskaat,1 ui,verse gemalen peper,1 citroen,800 g heilbotfilets Bestrijk de heilbotfilets met peper en zout en leg ze in een beboterde ovenschotel. Hak de ui fijn, rasp de citro... bekijk recept »
25 aspergesgroene 1 pomodoro 325 gr. tonijn 1 dl. balsamicoazijn 1 blaadje lollo rosso 1 blaadje lollo bianco 0.5 dl. walnoot-olie 2 el. foreleitjes 1 tl. honing Olijfolie Kervelverse Peper Zout Voor de vinaigrette azijn met honing, peper... bekijk recept »
500 g rundergehakt 100 g Roquefort (of een andere blauwader)verkruimeld 2 el fijngesneden selderij zout & peper Voor de saus: 125 ml melk 125 ml slagroom 150 g Roquefort 50 g geraspte jonge Leidse kaas 1 el fijngesneden kervel zout & peper Meng het ... bekijk recept »
1/2 dl sherry azijn 1 dl appelsap 1 dl appelcider azijn 1/2 dl balsamico azijn 50 gr honing 2 dl olijfolie 1/2 dl hazelnootolie 1 eidooier Voor de salade heb je nodig: Hollandse kropslalollo rosso en frisee 350 gr kalfshaas cherrytomaatjes komkommer ... bekijk recept »