1000 recepten met kervel
Zie bereiding Bereidingswijze Heerlijke kruidenkwark bereidt je op de volgende manier: 1 takje dragon2 takjes kervel en 2 eetl gehakte tuinkers door magere kwark mengen. De kruidentakjes moeten natuurlijk ook worden fijngehakt. Het fijngesneden vruch... bekijk recept »
300 g bloemkool in roosjes 2 dl kippenbouillon (in blokjes) 50 g geraspte Sbrinz 2 eieren 1/2 1 room zoutnootmuskaat boter voor de vormpjes. Kervelsaus: 1 dl room 2 bosjes gehakte kervel zoutpepercayennepeper 8 tot 12 gepelde reuzengarnalen Kook d... bekijk recept »
De terrine wordt gevuld met lamsvlees dat in geklaarde boter is gaar gemaakt. Tuinkruiden geven er een opvallende smaak aan. Het idee voor het gerecht komt uit de keuken van de beroemde Italiaanse keukenmeester Gualtiero Marchesi die in de jaren &pri... bekijk recept »
320 gr hertenfilet 250 gr schorseneren 2 dl olijfolie 1/2 dl truffeljus (blik) 1/4 dl balsamicoazijn peper en zout 1/4 gehakte ui 1/4 bosje peterselie 1 stuke laurierblad 10 jeneverbessen 1 bosje kervel Schil de schorseneren met een dunschiller en ko... bekijk recept »
4 reebiefstukjes 100 g bacon 1 ui 250 g champignons 2 el tomatenpuree 2 dl bouillon 1 el kervel 3 el bloem 40 g boter zout peper Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Bak het spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de champig... bekijk recept »
6 aardappelen (Bintje) 1 krop ijsbergsla 0.5 komkommer 1 bloemkool 8 augurkjes (zoetzuur) 8 bloemen van de Oost-Indische kers 1 dl yoghurt (mager) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kervel (fijngehakt) kruidenzout. Schrob de aardappelen schoon... bekijk recept »
250 gram mager spek 1 metworst 1 halve liter gortepap 250 gram blanke rozijnen 1 bosje kervel 1 bosje bieslook Was de kervel en bieslook en snij deze fijn. Was de rozijnen. Breng in een pan ongeveer 1 liter water aan de kook en laat hierin het s... bekijk recept »
150 gram gemengde gedroogde paddestoelen 1 theelepel zout 1/2 dl. madera 2 eetlepel ketjap Bereidingswijze De paddestoelen met het zout in 1 1/4 liter water aan de kook brengen en op een laag vuur 1 1/2 tot 2 uur laten trekken. Door een doek zeve... bekijk recept »
1 teentje knoflookhalve eetlepel citroensap1 el witte wijn azijnruim 2 el walnotenolie1 tl franse mosterdhalve tl honingvier takjes kervel en vier sprietjes bieslook150 gr champignons300 gram dungesneden roodgele maaslander (belegen)witte peper uit d... bekijk recept »
1 krop sla 1 kleine ui 150 gr. sperziebonen 2 aardappels 2 tomaten 2 eieren 12 zwarte olijven 1 blikje tonijn blikje ansjovisfilets 2 el wijnazijn 1 tl Dyonmosterd zoutpeper 6 el olijfolie 1 tl dragon 1 tl kervel Leg de bladeren op de bodem van een w... bekijk recept »