Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Gestoofde Lamslappen

Ingrediënten 1 kg lamslappen 6 el olijfolie 1 blikje tomatenpuree (140g) 3 teentjes knoflookin plakjes 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 el vloeibare honing 750 ml volle rode wijn 1 winterpeenin plakken 2 zoete aardappelen in grove stukken 150 g H... bekijk recept »

Gestoofde Lamslappen

? 5 maal 200 g lamslappen ? 6 eetlepels olijfolie ? 1 blikje tomatenpuree (140 g) ? 3 teentjes knoflookin plakjes ? 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ? 2 eetlepels vloeibare honing ? 750 ml volle rode wijn ? 1 winterpeenin plakken ? 2 zoet... bekijk recept »

Gevulde Paprika`s Uit Mexico

125 gram snelkookrijst1 ui2 teentjes knoflook125 gram kidneybonen3 eetlepels olijfolie100 gram bacon300 gram rundergehakt1 blik tomatenblokjes (400 gram)1 theelepel chilipoeder1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)4 geelgroene Turkse paprika′s (... bekijk recept »

Mexicaanse Rijst Met Stukjes Kip In Tacosaus

VOOR DE RIJST: 1 el olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 200 gr witte rijst 175 ml tomatenpuree 300 ml kippenbouillion VOOR DE TACOSAUS: 1 el olijfolie 1 ui 1/2 groene paprika 1/2 gele paprika 1/2 rode paprika 1 spaanse peper (meer of minder naar smaak... bekijk recept »

Pompoensoep

1 pompoen (van ca. 1,5 kg) 3 eetlepels olijfolie 1 winterpeen(250 g) geschild en in plakken 2 uienfijngesneden 2 tenen knoflookfijngesneden 2 laurierblaadjes 1 tl komijn (djinten) 1 groentebouillontablet tabasco red pepper sauce (flesje 57 ml) 1 beke... bekijk recept »

Vegetarische Paella

-300 g bruine snelkookrijst -4 eetlepels olijfolie -1,5 eetlepel sojasaus -2 el paprikapoeder -2 el gemalen komijn -6 tenen knoflook uit de pers -200 ml hete groenetbouillon en een plukje saffraandraadjes -3 eetlepels witte droge wijn -enkele druppel... bekijk recept »

Pompoensoep

1 ui 1 teentje knoflook 1 theelepel tomatenpuree 1 rode paprika 2 aardappels (afkokers) circa 300 gram 2 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 500 gram pompoemblokjes (m... bekijk recept »

Broccolistamppot met pijnboompitten

Voor 2 personen: 2 eetlepels pijnboompitten 50 g grano padano (stukje) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 600 g kruimige aardappels 1 eetlepel olijfolie 200 g winterpeen, in blokjes 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 teentje knoflook, geperst 250 ml g... bekijk recept »

CBke's Marokaanse kipschotel

100 gr gedroogde abrikozen 3 kip filets Zout, peper en gemalen Komijn 2 Kleine uien 30 gr gepelde amandelen ( of gemalen kokos) bij gebrek aan amandel heb ik kokos geprobeerd, was ook lekker 20 gr margarine 1 koffielepel kaneel 1 koffielepel gemberpo... bekijk recept »

Chili con carne

Voor 4 personen: 2 rode paprika's, 1 tomaat, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 2 stengels bosui, 250 gram rode nierbonen , 1 biefstuk (ca. 200-300 gram), 50 gram blokjes spek, 1 blokje rundsbouillon, 1 stukje panela (ca. 1cm³), 1 kleine groene (niet-zoete) ... bekijk recept »

Pagina 98 van 100