1000 recepten met koriander
300 g scampi's (gepeld en panklaar)200 ml visbouillon1 teen knoflook75 g cashewnoten1 mango (grote, rijpe)0.5 bosje munt3 takjes koriander1 chilipeper1 el citroensap2 el oliezout1. Pocheer de garnalen 3 tot 5 minuten op zacht vuur in visbouillon. Gie... bekijk recept »
1 lamsbout (mooi)1 aubergine (groot)150 g kikkererwten (blik)100 g abrikozen (gedroogd)400 g tomaten (gepelde, uit blik)2 tl honing2 el olijfolie1 ui1 knoflookteentje3 kruidnagels2 tl kaneelpoederpeperzout1. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. ... bekijk recept »
2 kreeften (gekookt, diepvries, Lidl)6 tomaten1 avocado0.5 kropsla4 el mayonaise4 el olijfolieverse koriander (voor de afwerking)versgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 110°C en ontdooi de kreeft. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in v... bekijk recept »
1.5 kg nieuwe aardappelen (in stukjes)100 g spekreepjes2 el olijfolie1 bosje verse koriander (fijngehakt)cayennepeperzeezout1. Voorbereiding: Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Halveer ze of snij ze in kwartjes naargelang van... bekijk recept »
1 sjalot (gesnipperd)2 el boter30 g gember (fijngeraspt)1 rode chilipeper (fijngehakt)5 wortelen (grof gesneden)1 bloemig kokende aardappel (geschild en in blokjes)800 ml groentebouillon2 onbehandelde sinaasappels (geraspte schil en sap)2 el room2 el... bekijk recept »
1 blikje blikje lychees uitgelekt2 stevige rijpe mango’s geschild, in repen of blokjes1 verse gember , geschild en geraspt1 rode peper in dunne ringetjessap van 1/2 limoen1 eetlepel gembersiroop6 takje verse koriander1 blikje blikje lychees... bekijk recept »
4 biefstukkenzout en versgemalen peper50 gram boter of vloeibaar bakproductvoor de koriander-cashewpesto:2 teentje knoflook1 bosje koriander4 eetlepel cashewnoten6 eetlepel olijfolie1. Begin met de koriander-cashewpesto. Pureer daarvoor de knoflook, ... bekijk recept »
1. Pureer een blikje uitgelekte kikkererwten met 100 gram ontdooide diepvriesdoperwten, 2 fijngesneden lente-/bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels yoghurt of zure room en 1 eetlepel olijfolie. Breng de humus op smaak met komijnpoeder (djinten),... bekijk recept »
200 gram zalmfilet200 milliliter hete visbouillon2 vellen filodeeg, ontdooid50 gram boter, gesmolten100 gram gerookte zalm (Vismarine), in reepjes1 kleine rode ui, fijngesnipperd2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie1 theelepel mosterd2 eetlepel geha... bekijk recept »
750 gram runderpoulet3 eetlepel bloem2 eetlepel olijf- of arachideolie2 theelepel kerriepoeder2 teentje knoflook, geperst1 ui, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes200 milliliter kokosmelk (pakje of blik)2 eetlepel citroensap250 gram rij... bekijk recept »