1000 recepten met koriander
1 komkommer1 eetlepel oliesap en rasp van 1/2 limoen1 rode peper, fijngehakt1 eetlepel gehakte koriander extra om te garneren50 gram gekookte rijst100 gram ananas, in kleine blokjes1 lente-/bosui, in ringetjes75 gram gerookte forelfilet1. Sn... bekijk recept »
1 komkommer, in linten1 bospeen, geraspt50 milliliter wittewijnazijn25 gram suiker400 gram half-om-half gehakt1 centimeter verse gember, fijngehakt1 teentje knoflook, geperst1 ui, gesnipperdhandje koriander, grof gehakt4 pistoletjes, gehalveerd4 eetl... bekijk recept »
2 limoenen of citroenen, uitgeperst1 lente-/bosuitje, in ringetjes1 eetl. tomatenpuree2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)1 groene peper, zonder zaadjes, fijngehakt125 g partygarnalen, ontdoo... bekijk recept »
2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd1 komkommer, geschild1 sjalotje, grof gehakt1 teentje knoflook, gepeld1 eetl. witte wijnazijn of limoensap200 ml yoghurt (Melkan)1/2 bosje koriander of peterselie, alleen de blaadjes2 eetl. extra... bekijk recept »
50 ml olijfolie2 teentjes knoflook geperst1 grote winterwortel in blokjes2 sjalotjes gesnipperd5 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes100 ml droge witte wijn0,5 l groentebouillon of kruidenbouillon3 sinaasappelsblaadjes koriander of basilicum v... bekijk recept »
Kant-en-klare whiskycocktailsausVerse chilipeperVerse koriander1. Schenk de kant-en-klare chilisaus in een mooi schaaltje of bamboe kommetje. Hak wat verse koriander fijn en snij een bosuitje in ringetjes. Roer de koriander en bosui door de chilisaus... bekijk recept »
3 El balsamicoazijn 1 El honing2 rode uien, in ringen 150 ml yoghurt1 bosje koriander, fijngehakt sap van ½ limoen4 witte visfilets (schelvis, kabeljauw…) bloem boter4 tortilla’s100 g ijsbergsla, fijngesneden2 avocado’s, in plakjes2 rode pepertjes, ... bekijk recept »
4 sneden lamsschouder Voor de marinade: 4 El olijfolie2 teentjes look, geperst2 theelepels kurkuma1 El komijnpoeder1 theelepel pikante paprika of cayennepeper1 El oreganopoeder peper, zout Voor de yoghurtsaus:125 ml yoghurt (natuur of Griekse yoghurt... bekijk recept »
500 g kabeljauw8 limoenen1 rode pepersextra vierge olijfolie1 rode uien (fijngesneden, in koud water gelegd met een snufje zout)peperzout1 zoete aardappelen (gekookt en afgekoeld)verse koriander1. Doe de visblokjes, de koriander, de rode peper, het l... bekijk recept »
2 maatjes0.5 granny smith2 lente-uien1 stengel citroengrashandvol koriander2 el maïsolie1 el witte wijnazijn1 el citroensappeperzout1. Haal het klokhuis uit de appel zonder de vrucht te schillen. Snij het vruchtvlees met schil in blokjes van 5 mm. Be... bekijk recept »