1000 recepten met koriander
8 groene asperges8 witte asperges0.5 bosje koriander1 onbehandelde sinaasappel4 plakjes rauwe ham2 el witte wijnazijn4 el olijfoliepeperzout1. Spoel de asperges. Schil alleen de witte. Verwijder van allebei het harde uiteinde. Blancheer ze apart beet... bekijk recept »
16 asperges1 zalmfilet (400 g)2 sjalotten (fijngehakt)8 radijzen (in fijne stukjes)0.5 bundel verse koriander (fijngehakt)0.25 bundel bieslook (fijngehakt)3 el rode chilipeper (zonder zaadjes, fijngehakt)1 blikje kokosmelk (40 cl)3 el olijfolie0.5 ci... bekijk recept »
400 g blikje kingkrab ((of diepvries))1 granaatappel2 el mayonaiseblaadje verse koriander (paar)zwarte peper uit de molengrof zeezout200 g rucolaolijfolie1. Haal de pitjes uit de granaatappel, en verwijder zorgvuldig alle bittere, witte velletjes. 2.... bekijk recept »
12 scampi's (ongepeld)200 g paddenstoelen1 limoen (sap van)2 rode chilipepers4 takjes verse koriander6 kaffirlimoenblaadjes1 stengel citroengras1 l gevogeltebouillonvissaus1. Spoel de scampi’s. Maak de paddenstoelen schoon, snij ze eventueel nog wat ... bekijk recept »
6 scampi's (grote, schoongemaakt)1 zoete aardappel (grote)1 el bieslook (gesnipperd)150 g zelfrijzende bloem1 eizonnebloemoliezeezout4 lente-uien1 bosje koriander2 cm geraspt gember2 el witte wijnazijn0.5 kl suikerzout1. Snij de scampi’s in stukjes. ... bekijk recept »
150 g visfilet (van witte vis zoals kabeljauw, schelvis...)200 g krabvlees (diepvries of uit blik)100 ml room1 ei1 eiwit100 g bloem100 g panko3 el korianderzout1. Mix de visfilet met het krabvlees. Snij het pepertje overlangs open en verwijder de pit... bekijk recept »
12 sint-jakobsvruchten1 mango (rijpe)1 komkommer2 rode paprika's1 bosje korianderolijfolie2 el limoensapsuikeruit de molen peperzout1. Spoel de paprika’s. Schil de mango en de komkommer. Snij alles in miniblokjes. Snipper de koriander grof. 2. ... bekijk recept »
20 garnalen (grote)5 vastkokende aardappelen4 el olijfolie3 takjes koriander2 limoenenzoutpeper1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij de aardappelen in 20 mooie ronde plakken. Leg ze naast... bekijk recept »
400 g pastinaak400 g wortelen2 uien2 l kippenbouillon200 ml roomboter1 kl korianderpoeder1 kl chilipoeder1 kl kurkuma1 kl komijnpoederpeperzoutverse koriander (voor de afwerking)1. Schil de pastinaak en de wortelen, snij ze in stukjes. Pel en snipper... bekijk recept »
6 sneetjes brood12 sint-jakobsvruchten2 limoenen (sap)2 tomaten (in blokjes gehakt)0.5 rode ui (fijngehakt)3 el olijfolie0.5 el olijfolie (voor de salsa)1 el olie0.5 pot verse koriander (fijngehakt)0.5 chilipeper (fijngehakt)0.5 kl Paprika Sterk Sant... bekijk recept »