Recepten met kruidnagel

958 recepten met kruidnagel

Kruidnagel

Kruidnagel Kruidnagel heeft een specifieke smaak: fruitig, maar scherp, heet en pittig.

Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

Voor 4 personen: 1 kleine ui 1 teen knoflook 3 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma 1 pot wildfond 1/2 fles Italiaanse volle rode wijn 1/2 zakje verse rozemarijn (à 15 g) 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 1/2 blikje tomatenpuree (à 70 g) 1 bak... bekijk recept »

Stoofpotje van hoevekip

Voor 4 personen: 1 hoevekip 4 wortelen 6 kleine preien 2 courgettes 1 ui 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje 20 gram truffel 300 gram cantharellen 1 koffielepel olijfolie 2 eierdooiers 1 klein glas portwijn 1 eetlepel slagroom zout peperVersnij de kip in s... bekijk recept »

Stoofvlees op Vlaamse wijze

1 kg varkensstoofsel 75 gr boter zout, peper 2 eetlepels bruine basterdsuiker 2 eetlepels bloem 2 eetlepels azijn 1 flesje trappistenbier (Westmalle) 1 laurierblaadje 1 kruidnagel 1/2 theelepel gedroogde tijm 2 sneetjes bruinbrood 1 eetlepel mosterd ... bekijk recept »

Baby everzwijn met jefkes in rode wijn en dooierzw

4 jefkes (peren) of andere stoofperen (Saint-Remy, Conference of Williams) 2 dl rode wijn 1 eetlepel honing 500 g suiker 1 takje munt 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 1 laurierblad 200 g dooierzwammen boter 600 tot 800 g marcassinvlees (geheel of mignonet... bekijk recept »

Kalfsragout

1 kruidnagel 1 uiin vieren 1 kg kalfsborstlappenin blokjes 1 wortelin plakken 1 teen knoflookgekneusd 1 bosje Provençaalse kruidenbijv. rozemarijntijmmajoraanlaurier 2 vleesbouillontabletten 250 g sjalotjesgepeldgehalveerd 250 g kastanjechampig... bekijk recept »

Langzaam gegaard varkensgebraad

40 g grof zeezout 2 El honing3 El suiker2 El verse gember, fijngehakt 2 theelepels gemalen kruidnagel 2 theelepel mosterdpoeder 1 kg varkensgebraad (lenden of schouder) 1 fles (33 cl) witbier, genre Chimay 250 ml water8 dikke sneden boerenbrood 8 sne... bekijk recept »

Rijstpannetje met balletjes

600 g gemengd gehakt1 courgette2 gele paprika's3 rijpe tomaten1 sjalot1 teentje knoflook300 g rijst1 snede brood1 eimelk400 ml groentebouillon0.5 kl tomatenpureezonnebloemoliekorianderpoeder1 kruidnagelkaneelpeperzout1. Week het brood in melk en knij... bekijk recept »

Tomatenketchup

800 g tomaten1 ui2 tenen knoflook1 rode paprika4 pimentbolletjes (allspice)1 blaadje laurier1 kruidnagel2 takjes bladpeterselie1 takje lavas (maggikruid)1 takje lavas (maggikruid)4 el bruine suiker1 kl mosterdpoeder100 ml witte wijnazijn2 el olijfoli... bekijk recept »

Zeven uur gegaarde lamsbout

1 lamsbout250 g varkenszwoerd500 g tomaten200 g wortelen300 g zilveruien1 dl cognac5 dl witte wijn3 dl runderbouillon1 dl olijfolie1 kruidenboeket1 kruidnagelpeperzout1. Snij de wortelen in grove stukken. Pel de zilveruien. Ontvel, ontpit en snij de ... bekijk recept »

Kotopoulo awgolemono

1 braadkip2 onbehandelde citroenen1 takje groene selder1 wortel1 bosje waterkers1 ui1 el amandelschilfers1 glas droge, witte wijn1 kl fijne suikerkruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)1 kruidnagelpeperzout1. Schil de wortel en spoel de sel... bekijk recept »

Pagina 32 van 96