958 recepten met kruidnagel
1 peer-- 25 g ganzenlever (eend of gansnaargelang)-- 1 nootje boter-- 1 koffielepel rietsuiker-- 1 koffielepel honing-- 4 kruidenmengeling (peperkaneelmuskaatnootkruidnagel)-- Schil de peer en snijd in kleine blokjes (ongeveer 1 cm). -- Laat een noot... bekijk recept »
2,5 kg rijpe tomaten2 middelgrote uien1 rode of groene paprika1 lookteentje1 dl ciderazijn16 harde suikerklontjes van tienen1/2 el zout1/2 kl verse geraspte gember1 kl paprikapoeder1 kl muskaatnoot1 mespuntje cayennepeperkruidnagel in poederpeper. Sn... bekijk recept »
- 200 gram boter - 125 gram witte basterdsuiker - 5 eieren - 50 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - mespunt zout - 2 zakjes vanillesuiker - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes) - 4 theelepels kaneel - 1 theelepel kruidnagelpoe... bekijk recept »
-1 a 2 riblappen -1 ui -3 teentjes knoflook -halve fles wijn -aantal stengels bleekselderij met loof -1/2 paprika -andere groenten naar keus -nootmuskaat of 2 foelieschilletjes -2 blaadjes verse laurier of 1 gedroogde -3 kruidnagels -peper&zout ... bekijk recept »
200 gr zelfrijzend bakmeel of 200 gr bloem en 5 gr bakpoeder 150 gr suiker200 gr boter 2 eierenzoutca 3/4 dl melk1 zakje vanillesuiker4 tl kaneel1 1/2 tl gemalen kruidnagel1 tl kardemom1 tl nootmuskaat Boter met suiker tot room roeren, eieren, zout e... bekijk recept »
1 kg rundsgebraadwat olie om te braden1/2l vleesbouillon1 etl. bloem. Marinade : 2 uien2 wortelen1 prei1/4 knoselder2 laurierblaadjes1 kruidnagel1/2l rode wijnwat azijn. Het vlees uit de marinade uithalen en droogdeppen. De olie warmen en het vlees a... bekijk recept »
- 1 kg riblappen of dikke lende - bloem - 125 g doorregen spek - 100 g boter - 4 uiengesnipperd - 20 kleine uitjes - worteltjes - enkele tenen knoflook - peper en zout - 2 dl bouillon - 1/2 fles rode wijn - tijmkruidnagellaurier - peterselie - 150 g ... bekijk recept »
1 rode peper 1 ui 1 groene paprika 1 eetl boter 1 kilo kipkluifjes 2 teentjes knoflook 2 eetl tomatenpuree 1 theel piment 2 kuidnagels 1 kippenboullionblokje 200gr surinaamse rijst 1 groot blik bruine bonen 150gr hamblokjes Halveer de paper en verwij... bekijk recept »
500gr: zwarte bessen250gr: suiker1 kleine gitroen1 kaneelstokje1 kruidnagel1 liter inmaakbrandewijn Hulpmiddelen Reumertopf zeef Hulpmiddelen - Reumertopf zeef Voorbereiding Bessen wassen in schaal doen fijn prakken suiker er bij een dag laten staan... bekijk recept »
225gr.rundergehakt.1 teentje knoflook uit de knijper.1 fijngehakte ui.1/2 theelepel zout.1/2 theelepel kerriepoeder.1/2 theelepel kaneel.1/2theelepel gemalen kruidnagel.1/2 theelepel gemalen peper.30gr.broodkruim.1 losgeklopt ei.VOOR DE BOUILLON1 the... bekijk recept »