958 recepten met kruidnagel
2 kopjes vermicelli 2 kopjes suiker 20 gram cashew noten (ongezouten) Rozijnen 3 liter half volle melk Kardemom en kruidnagel naar smaak Bak de vermicelli in de olie tot ze rood bruin is. Rooster daarna kort de noten en de rozijnen. Maak in een grot... bekijk recept »
Marineren: 2 uur Bereiden : 2,5 uur ------- Totaal 5 uur ca. 1,5 kg mager spek (speklapjes aan een stuk) met zwoerd Marinade: 1 eetlepel gemalen steranijs 1 eetlepel gemalen kaneel 1/2 theelepel komijn 1/2 theelepel kruidnagel 3 plakjes gemberwort... bekijk recept »
Ca. 600 gr. Ribeyes Voor de Jerkpasta: 2 rode Spaanse pepers50 gr. gehakte bieslook1/2 theel. knoflookpoeder (of 2 teentjes geperste knoflook)mespunt nootmuskaatmespunt kaneelmespunt gemalen kruidnagelmespunt gemalen zwarte peper1/2 theel. zoutevent... bekijk recept »
1 kg lamsschouder - 1 kokosnoot - 4 uien - kerriepoeder - tijmpoeder - laurierpoeder gemberpoeder - kruidnagelpoeder - 300 gram rijst - 50 gram boter - peterselie -zoutpeper - cayennepeper Verhit 35 gram boter in een pan en laat de uien licht kleur k... bekijk recept »
-750 g magere runderlappen (van de schouder) in plakken van 1 cm dik en zonder vet -40 g bloem -zout en zwarte peper -50 g reuzel -2 uien (fijngehakt) -6 peperkorrels -3 piment korrels en 3 jeneverbessen -1/2 blad laurier -2 kruidnagelen -30 g bloem ... bekijk recept »
250 g kleine spruitjes 250 g snelkokende couscous 150 g (1 kleine) winterwortel 1 rode ui 1 rode paprika 2 el olijfolie 15 g boter of margarine 2 tl gedroogde oregano zout en peper couscouskruiden Raz Al Hanout (geurig mengsel van minsten 10... bekijk recept »
1 kg kalfsgebraad, 5 bloedappelsienen, 3 dl droge witte wijn, 2 sjalotten, 5 eetlepels olie, 1 vel laurier, 1 koffielepel tijm, 1 kruidnagel, peper en zout Haal het vlees uit de schotel, filter de marinade en giet ze in een steelpan. Laat ze voor de ... bekijk recept »
Voor 750 gr: 75 gr bloem 75 gr boter 1 laurierblad 5 zwarte peperkorrels 3/4 liter koude melk zout cayennepeper versgeraspte nootmuskaat Maak de saus op smaak af met zout, cayennepeper en nootmuskaat en giet ze door een fijne zeef. T I P De bechamels... bekijk recept »
4 grote uien2 rode en 1 groene parika1 kg licht doorregen runderlappen2 blikjes tomatenpuree(niet die hele kleine)1 a 2 tomaten4 laurierblaadjes5 kruidnageltjespeper en zout naar smaak25 a 30 gram Blue Band Bak de boter even lichtbruin, voeg het vlee... bekijk recept »
Artisjokhart 1 blik boter 15 gr kaneel 1 thl kippenpoten 4 knoflook 3 teentjes kruidnagelkruid 1 thl. olie 3 el. peper naar smaak peterselie 2 el. piment 1 thl. rijst 300 gr. tomaten 5 tomatenpuree 1 blikje ui 1 wijn wit 1 dl. zout naar smaak. Kippen... bekijk recept »