Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Wijting met aardappel en tomaat

Voor 4 personen: 1 aardappel 2 eetlepels maïsolie 1 halve theelepel mosterdzaad 1 mespuntje koenjit 1 ui, in ringen 3 tomaten, zonder vel en grof gehakt 1 eetlepel gehakte koriander 600 gram wijtingfilet gesmolten boter zout en peper 1 citroen, in pl... bekijk recept »

Mosterd (zelf Mosterd Maken Naar Eigen Smaak )

400 gram mosterdzaad 65 gram suiker 1 theelepel zout 1 theelepel gedroogde kruiden naar smaak 6.1/2 dl blanke azijn Hulpmiddelen Keuken machine Hulpmiddelen - Keuken machine Voorbereiding Vermaal het mosterdzaad met eventuweel de gedroogde kruide... bekijk recept »

Aardappelcurry

1 ui 2 pepersgroene 500 gr aardappelen 1 el olie 1 el korianderversefijngehakt 2 tenen knoflook 1 tl mosterdzaad 1 tl koenjit 1 tl suiker citroensap 2 el water zout De olie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in de magnetron 1 min. op 100 pro... bekijk recept »

Indiase Lamscurry

30 g boter - 1 teentje knoflookuitgeperst - 1 tl geraspte gember - 1 el kerriepoeder - 2 uienin dikke ringen - 750 g lamsfiletin reepjes - 1/2 tl mosterdzaad - 2 stengels bleekselderijin schijfjes - 300 g bloemkoolroosjes - 2,5 dl runderboui... bekijk recept »

Indiase Bananen-relish (Kela Nu Raita)

2 tl. mosterdzaadbruin 2 dl. yoghurtvolle 2 tl. suiker 0.5 tl. zout 2 grote bananenstevige 1 el. korianderverse In plaats van mosterdzaad kunt u ook mosterdpoeder gebruiken. Plet de helft van de mosterdzaadjes met de bolle kant van een lepel. ... bekijk recept »

Tomatenketchup

2 kilo rijpe tomaten (pomodori's of vleestomaten 500 g wortelen 2 teentjes knoflookgeperst 1 rode paprika 1 grote ui sap van 1 citroen 1-2 el witte basterdsuiker 1 el sojasaus 1 el worcestershiresaus 4 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 1 l... bekijk recept »

Kruidige Rode Linzensoep

3 el olie1 fijngesneden grote ui2 tl geraspte gemberwortel2 uitgeperste teentjes knoflook1 fijngesneden groene peper300 g rode linzen1 1/4 l groentenbouillonca. 1 el citroensapzout1/2 tl garam masala1/2 tl gemalen gemberpoeder1/2 tl cayennepeper1/2 t... bekijk recept »

Komkokker Zoetzuur

5 komkommers4 grote uien4 eetlepels zouthalve liter azijn250 gram suikerhalve tl. mosterdmeelhalve tl. mosterdzaad1 tl. koenjit1 tl. selderiezout Snij 5 komkommers in schijfjes Snij 4 grote uiten in blokjes Doe dit alles in een grote pan met 2 liter ... bekijk recept »

Dragonmosterd

Voor 1potje van 150g:25g geel mosterdzaad-75g zwart mosterdzaad-100ml droge witte wijn-wat fijngesneden blaadjes verse dragon-1eetlepel zeezout Hulpmiddelen Glazen potje HulpmiddelenGlazen potje Voorbereiding Maal of stamp de mosterdzaadjes zo fijn ... bekijk recept »

Graanmosterd

Voor 230ml:50g zwart mosterdzaad-25g geel mosterdzaad-115ml witte wijnazijn-1fijngesneden sjalot-1eetlepel zeezout Hulpmiddelen Inmaakpotjes-deegrol HulpmiddelenInmaakpotjes-deegrol Voorbereiding Doe de mosterdzaadjes samen met de azijn in een glaze... bekijk recept »

Pagina 7 van 19