Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Rode Linzensoep

3 eetlepels olie 1 fijngesneden grote ui 2 theelepels geraspte gemberwortel 2 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden groene peper 250-300 gr rode linzen 1 tot 1 1/4 liter groentenbouillon (van tablet) ? 1 eetlepel citroensap zout 1/2 theelepel gar... bekijk recept »

Appel-rozijnenchutney

1,5 kilo zure ,stevig appels 3 uien 0,5 kilo pitloze rozijnen 1 citroen 750 gram suiker 1 eetlepel mosterdzaad zout en peper 6 dl. wijnazijn Schil de appels,snijdt ze in vieren,verwijder klokhuizen en verdeel de partjes in blokjes. De geplede uien kl... bekijk recept »

Aloo Baigan Sabji

6 aardappelen 1 kleine aubergine 1/2 beker yoghurt kerriepoeder 1 stukje gemberwortel(1,5 centimeter) 1/2 theelepel garam masala 2 groene pepers 25gr kokospoeder 1 theelepel mosterdzaad 1/2 theelepel komijnzaad 1 eetlepel korianderpoeder verse korian... bekijk recept »

Chingri Bhapey

12 diepvriesgamba's 300 gr. broccoli 1 dl. water 1 uirode 1 peperSpaanse rode 0.5 el. mosterdzaadbruin 0.5 el. mosterdzaad 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt ketoembar 1 tl. zout 0.5 tl. suiker Breng in een wok 3-4 cm water aan de kook. Zet d... bekijk recept »

Vuur En IJsrelish

1 halve deciliter wijnazijn/ 1 halve theelepel zout/ 1 theelepel selderijzaad/ 1 theelepel mosterdzaad/ 4 theelepels suiker/ cayennepeper naar smaak/ 1 halve deciliter water 1 doosje kerstomaatjes/ 1 groene paprika/ 1 rode ui MINSTENS 3 UUR IN DE KOE... bekijk recept »

Ham Met Mosterdvruchten

4 sneden dun gesneden ham- 250 gram dadels- 500 gram gedroogde pruimen- 500 gram gedroogde abrikozen- 250 gram witte druiven- 250 gram peer- 2 dl. witte wijn- 1 dl. witte wijn azijn- 2 dl. Water- 750 gram geleisuiker- 50 gram gemalen mosterdzaad. Koo... bekijk recept »

PRUIMENSAUS MET MOSTERD EN CHILI

2 kg. pruimen500 gr.gesnipperde ui1 theel.zout2 theel.geraspte stemgember1 theel. mosterdzaad1 verse rode chilipeper3 dl.witte wijnazijn250 gr.bruine suiker100 gr.rozijnen. Doe de pruimen,de ui,de gember,het mosterdzaad en de chilipeper in een pan.Br... bekijk recept »

Champignonschoteltje Uit Het Zuiden

500 gram champignons 1 grote ui 2 grote vleestomaten 3 teentjes knoflook 1 eetl. mosterd(grof) 1 eetl. bruin mosterdzaad 1 doosje verse roomkaas met kruiden (BoursinPaturain of iets dergelijks) een flinke scheut rode of witte wijn 1 eetl. gedroogde i... bekijk recept »

Pittige tomatensaus

6 rijpe tomaten 1 ui 4 stengels bleekselderij 1/2 rode paprika 1 eetlepel(s) chilipoeder 1 theelepel(s) mosterdzaad 1 theelepel(s) koriander 1 peper en zout Was de tomaten, snijd ze in stukken. Pel de ui, hak die fijn. Boen de stengels bleekselderij ... bekijk recept »

Pittige tomatensaus

6 rijpe tomaten 1 ui 4 stengels bleekselderij 1/2 rode paprika 1 eetlepel(s) chilipoeder 1 theelepel(s) mosterdzaad 1 theelepel(s) koriander 1 peper en zout Was de tomaten, snijd ze in stukken. Pel de ui, hak die fijn. Boen de stengels bleekselderij ... bekijk recept »

Pagina 8 van 19