183 recepten met mosterdzaad
Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »
500 g kip 4 curryblaadjes 2 tl mosterdzaad 2 cm verse gember 1 teentje look 100 g uien 2 tomaten 2 tl chilipoeder 1 el madras currypoeder 2 tl kurkuma arachideolie 25 cl yoghurt 1 dl kokosmelk 1 kopje kippenbouillon verse koriander zout1. S... bekijk recept »
500 g rijpe tomaten 1 rode paprika 3 lente-uien 2.5 dl (cider)azijn 150 g suiker zout 2 tl mosterdzaad 0.5 tl sambal versgemalen peper 8 wraps 0.5 krop ijsbergsla 350 g rosbief, in plakjes 2 takjes basilicum 1. Maak de tomaten en paprika schoon e... bekijk recept »
1 rode ui (grote, gepeld)1 gele paprika1 rode paprika200 g haloumi (kaas)2 tenen knoflook0.5 bosje peterselie1 el kappertjes (uitgelekt)1 kl mosterdzaadolijfolie300 g couscous600 ml groentebouillon (kokend heet)peperzout1. Snij de ui in partjes, de p... bekijk recept »
2 koolrabi's1 bosje radijzenrode biet (salade, enkele blaadjes)kervel (enkele takjes)300 g geitenkaas125 ml witte wijnazijn1 kl suiker1 kl peperbollen1 el mosterdzaadzout1. Breng de wittewijnazijn aan de kook, samen met 250 ml water, de suiker, een f... bekijk recept »
250 ml sherry-azijn12 peperbollen4 tenen knoflook (gepeld)3 el suiker1 kl zout1 el mosterdzaad1 el venkelzaad250 ml water1 bosje raap (jonge)1 bosje radijzen1 bundel jonge wortelen1 bloemkool (jong)200 g sjalotten1. Meng de azijn met de peperbolletje... bekijk recept »
1 l witte wijn4 sjalotten (grote)1 bosje dragon1 el zwarte peper (geplet)1 kl zout0.5 l witte wijnazijn2 el mosterdzaad250 g boter4 eidooiershandvol kervel (verse)handvol verse dragonpeperzout1. Maak de gastrique. Doe de wijn, sjalotten, dragon, zwar... bekijk recept »
4 schelvisfilets (elk van 150 g, met vel)4 stronkjes witloof80 g bamboescheuten (uit blik)4 lente-uien1 citroenboterbloem1 kl mosterdzaad1 kl paprikapoeder2 el Provençaalse kruidenpeperzout1. Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Prove... bekijk recept »
voor vier personen: 2 eenden 100 g in ganzenvet gekonfijte ganzenlever 1 dl kalfsbouillon een scheut kersenazijn 1 lepel sojasaus 6 boterraapjes (kool) port boter suiker Voor de chutney: 5 uien 2 appels (Elstar) 6 kweeperen 10 g gember 1/4 l zachte k... bekijk recept »
1 1/2 kg verse augurken 225 gr grof zeezout 1 1/2 liter witte wijnazijn 100 gr geschilde en geblancheerde zilveruitjes 6 laurierbladen 6 takjes verse dragongeblancheerd en gedroogd op keukenpapier 6 gedroogde chilipepers 1 eetl. pimentbolletj... bekijk recept »