Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Zuid Indiase Tomatenrijst

Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »

Kipcurry

500 g kip 4 curryblaadjes 2 tl mosterdzaad 2 cm verse gember 1 teentje look 100 g uien 2 tomaten 2 tl chilipoeder 1 el madras currypoeder 2 tl kurkuma arachideolie 25 cl yoghurt 1 dl kokosmelk 1 kopje kippenbouillon verse koriander zout1. S... bekijk recept »

Wraps met rosbief en tomatenchutney

500 g rijpe tomaten 1 rode paprika 3 lente-uien 2.5 dl (cider)azijn 150 g suiker zout 2 tl mosterdzaad 0.5 tl sambal versgemalen peper 8 wraps 0.5 krop ijsbergsla 350 g rosbief, in plakjes 2 takjes basilicum 1. Maak de tomaten en paprika schoon e... bekijk recept »

Groentespiesjes met halloumi en couscous

1 rode ui (grote, gepeld)1 gele paprika1 rode paprika200 g haloumi (kaas)2 tenen knoflook0.5 bosje peterselie1 el kappertjes (uitgelekt)1 kl mosterdzaadolijfolie300 g couscous600 ml groentebouillon (kokend heet)peperzout1. Snij de ui in partjes, de p... bekijk recept »

Gemarineerde lenteknolletjes met gegrilde geitenkaas

2 koolrabi's1 bosje radijzenrode biet (salade, enkele blaadjes)kervel (enkele takjes)300 g geitenkaas125 ml witte wijnazijn1 kl suiker1 kl peperbollen1 el mosterdzaadzout1. Breng de wittewijnazijn aan de kook, samen met 250 ml water, de suiker, een f... bekijk recept »

Lichte pickles van lentegroenten

250 ml sherry-azijn12 peperbollen4 tenen knoflook (gepeld)3 el suiker1 kl zout1 el mosterdzaad1 el venkelzaad250 ml water1 bosje raap (jonge)1 bosje radijzen1 bundel jonge wortelen1 bloemkool (jong)200 g sjalotten1. Meng de azijn met de peperbolletje... bekijk recept »

Zelfgemaakte bearnaisesaus

1 l witte wijn4 sjalotten (grote)1 bosje dragon1 el zwarte peper (geplet)1 kl zout0.5 l witte wijnazijn2 el mosterdzaad250 g boter4 eidooiershandvol kervel (verse)handvol verse dragonpeperzout1. Maak de gastrique. Doe de wijn, sjalotten, dragon, zwar... bekijk recept »

Schelvis met witloofslaatje

4 schelvisfilets (elk van 150 g, met vel)4 stronkjes witloof80 g bamboescheuten (uit blik)4 lente-uien1 citroenboterbloem1 kl mosterdzaad1 kl paprikapoeder2 el Provençaalse kruidenpeperzout1. Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Prove... bekijk recept »

Eend met gekarameliseerde boterraapjes en chutney

voor vier personen: 2 eenden 100 g in ganzenvet gekonfijte ganzenlever 1 dl kalfsbouillon een scheut kersenazijn 1 lepel sojasaus 6 boterraapjes (kool) port boter suiker Voor de chutney: 5 uien 2 appels (Elstar) 6 kweeperen 10 g gember 1/4 l zachte k... bekijk recept »

Augurken In Het Zuur

1 1/2 kg verse augurken 225 gr grof zeezout 1 1/2 liter witte wijnazijn 100 gr geschilde en geblancheerde zilveruitjes 6 laurierbladen 6 takjes verse dragongeblancheerd en gedroogd op keukenpapier 6 gedroogde chilipepers 1 eetl. pimentbolletj... bekijk recept »

Pagina 10 van 19