1000 recepten met peterselie
750 gr. mosselen in de schelp500 gr. visfilee750 gr. schoongemaakte garnalen250 gr. inktvis ringen2 eetl olijfolie60 gr. gesnipperde peterselie2 uitgeperste teentjes knoflook2 gesnipperde rode pepers425 gr. tomaten op sap2 eetl. tomatenpuree2 liter v... bekijk recept »
600 gr gedroogde kikkererwten12-24 uur geweekt. 2 knoflooktenenfijngehakt1 bleekselderijstengelgehalveerd2 rijpe tomatengrofgehakt1 klein bosje verse peterselie1 klein bosje wilde venkel6 el extra virgine olijfoliezout en peper naar smaak Voorbereidi... bekijk recept »
1/2 theel. gemberpoeder1/2 theel. gemalen peperkorrels1 1/2 theel. kaneelpoeder1/2 theel. geelworelpoeder1 eetl. paprikapoederflinke snuf chilipoeder600 gram lamslapjesin dikke blokken2 grote uienfijngesneden2 tenen knoflookin plakjeszout en peper3 e... bekijk recept »
4 middelgrote aubergines 500 g lamsgehakt 1 ui genipperd 1 teentje knoflook gesnipperd zout en peper 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 2 eetlepels paneermeel olie voor het invetten 4 ontvelde vleestomaten 1 bouillontablet peterselie of ba... bekijk recept »
-15 scampi's-1/2 tas sherry-sap van 1/2 citroen-3 geperste knoflookteentjes-100 gr boter-3 lepels gesneden peterselie Bereidingswijze Maak een marinade met de sherry,citroensap,geperste look en gesneden peterselie-leg hierin de ongepelde scampi's ged... bekijk recept »
500 gram worteltjes geschild en net gaar gekookt2 eetl. plantaardige olie2 tenen gehakte knoflook1 theelepel zoutflinke theelepel komijn (gemalen)halve theelepel cayenne-of rode pepervlokken or rode pepersaus2 tot 3 eetlepels gehakte verse peterselie... bekijk recept »
100 gram Spaanse peper (rood en groen)300 gram tomaten1 el plantaardige olie4 takjes peterselie of verse koriander (kasbor)1 tl komijn (djinten)1 citroen1 mespunt zout Bereidingswijze Rooster de pepers door ze langzaam rond te draaien boven een gasvl... bekijk recept »
-100 gram Spaanse peper (rood en groen) -300 gram tomaten -1 el plantaardige olie -4 takjes peterselie of verse koriander (kasbor) -1 tl komijn (djinten) -1 citroen -1 mespunt zout Bereidingswijze Rooster de pepers door ze langzaam rond te draaien bo... bekijk recept »
1 grote pot mayonaise 1 halve bol knoflook 1 bos peterselie 1 th lepel mosterd1th lepel ketjap ,1 beker slagroom. Hulpmiddelen Grote kom ,1 garde 1plank en een mes Hulpmiddelen - Grote kom ,1 garde 1plank en een mes Voorbereiding Alles klaarzetten,p... bekijk recept »
-750 g rosbief (platte gedeelte) -zoutverse zwarte peper1/2 th lepel mosterd DE VULLING: -3 uien (fijnhakken) -30 g boter -40 g broodkruim -peterselie -1 ei zoutwitte pepergeraspte nootmuskaat VERDER: -50 g vet spek -100 g ontbijtspek (kleine blokjes... bekijk recept »