1000 recepten met peterselie
(Marrokaanse) Sardientjes +/-4 sneetjes(oud)witbrood1 bos platte-peterselie en evt koriander2 teentjes knoflookolijfoliezout en pepersap van 1 citroen Hulpmiddelen Keukenmachine Hulpmiddelen - Keukenmachine Voorbereiding Sardientjes schoonmaken en p... bekijk recept »
2 auberginesca. 5 el. olijfolie1 sjalotje2 takjes munt2 takjes peterselie250 gram verse geitenkaaszoutpeper Bereidingswijze Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Aubergines wassenin lengte aan beide kanten dun "kapje" eraf snijden. Rest in lengte elk... bekijk recept »
1.5 kg karper olie zout peper peterselie tijm laurier knoflook 2 uien knoflook 2 lepels bloem 1/2 l wijn 1/2 l water zout peper 1 bouquet garni peterselie Snij 1? kg karper in moten en marineer een nacht in olie met zout, peper, peterselie, tijm, lau... bekijk recept »
8 eieren - 250 gram merg - 75 gram boter -1 sjalot - peterselie - zoutpeper Bereidingswijze Snij de avond van te voren het merg in dunne schijfjes en laat het een nacht in koud water weken. Schil de sjalot en hak ze fijn. Was wat peterselie en hak oo... bekijk recept »
1 zakje bulgur3/4 kop peterselie3/4 kop verse munt4 lente-uitjes2 middelgrote tomaten2 el citroensap1 el olijfolie1 tl gemalen peper Voorbereiding Bulgur volgens gebruikaanwijzing koken en daarna afspoelen met koud water. Tomaten en lente-uitjes in s... bekijk recept »
1kg mossellen 1/2 glas witte wijn 60g boter 2 eetlepel olijfolie 1 bos peterselie 1 teentje knoflook 150g champignons 50g wit broodzonder korst zout en peper Hulpmiddelen 1 pan 1 kommetje 1 ovenschaal Hulpmiddelen - 1 pan 1 kommetje 1 ovenschaal Voo... bekijk recept »
1 dl (olijf)olie 1 (ma?s)kip van ? 1 kg zoutpeper 1 citroen 2 teentjes knoflook 1/2 bosje peterselie keukentouw Verhit de olie in een braadpan en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin. Bestrooi de kip met zout en peper en temper het vuur. Was ... bekijk recept »
100 gram Spaanse peper (rood en groen) 300 gram tomaten 1 el plantaardige olie 4 takjes peterselie of verse koriander 1 tl komijn (djinten) 1 citroen 1 mespunt zout Bereidingswijze Rooster de pepers door ze langzaam rond te draaien boven een gasvlam... bekijk recept »
Voor de TOMATENSAUS: 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook (geperst) 2 rode uien (gesnipperd) 2 blikken tomatenblokjes op sap 1 el chilipoeder 2 el grofgehakte peterselie en 2 el fijngehakte koriander. Voor de GEHAKTBALLETJES: 750 gr lams- of rundergeha... bekijk recept »
400 g visfilets 100 g ansjovisfilets 4 tomaten 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie extra vierge 2 1/2 dl droge witte wijn 2 l visfumet 1 doosje saffraan (poeder) 1/2 bosje peterselie 4 sneetjes wittebrood peper en zout Bereidingswijze 1. De pete... bekijk recept »