Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Risotto Met Mosselen En Garnalen

2 kg mosselen 150 gr roze gepelde garnalen 1 ui 1 teentje look 2 dl tomatencoulis 1 grote rode paprika 1 dl witte wijn 1 blokje visbouillon 2 bosjes peterselie 2 kop arboriorijst 1 laurierblad 1/2 dl olijfolie saffraan peper en zout Stoo... bekijk recept »

Uiensoep

1,5 liter bouillon 400gr uien 60gr boter 1 stukje foelie 2-3 eetlepels peterselie evt.vriesdroog 40 gr bloem zout,peper 1dl slagroom 300 gr.soepvlees in stukjes Voorbereiding Snijd de uien in ringen en halveer deze.hak de peterselie klein(verse).Kook... bekijk recept »

Biefstuk Met Peterselierisotto

750 g biefstuk (Meritus) 2 uien 250 g basmati-rijst 75 g boter (bakboter) 4.5 dl vleesbouillon 1 dl wijn (wit/droog) 2 takjes peterselie 30 g Parmezaanse kaas peper zout De ui schillen en snipperen. De bouillon aan de kook brengen. In een kookpan tw... bekijk recept »

Cannelloni van aubergine

Voor 4 personen: 2 aubergines 750 g bereid gehakt 400 g tomatenblokjes (blik) 2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water) 1 ei 100 g zure room 2 eetl. paneermeel 2 teentjes knoflook 3 takjes peterselie kruiden: 2 koffiel. kruidentui... bekijk recept »

Forel met groene saus

4 panklare forellen, 1 in plakjes gesneden geboende citroen, 1 theelepel peprballetjes, 2 laurierbladeren, 1 ui, zout, 1 bosje peterselie, 4 takjes dragon (vers of uit azijn), 2 eetlepels gehakte citroenmelisse of geknipt bieslook, 50 gram boter, 4 ... bekijk recept »

Garnalen in witte wijnsaus

250 gr visgraten en koppen of goedkope zeevis1 ui in plakjes gesnedenenkele takjes peterselie1 mespunt gedroogde tijmeen klein laurierblad6 witte peperbolletjeszout2-3 el citroensap300 gr gepelde garnalen3 1/2 dl droge witte wijn60 gr boter60 gr bloe... bekijk recept »

Kabeljauw met een peterseliesausje

800 gr.aardappelen12 bosuitjes2 eierenzout100 gr.spekjes500 gr.kabeljauwfilets1 bosje peterselie ? visbouillontablet1 dl.witte wijn 50 gr.boterpeper- Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimet... bekijk recept »

Kalfsblanket met zilveruitjes, champignons en geko

1,8 kg uitgebeende kalfsborst 1,5 liter blanke fonds groenteboeket (wortel, prei, selder) kruidenboeket (peterseliestelen, tijm, laurier) peper en zout 350 g à 500 g zilveruitjes 0,5 l blanke fonds boter 500 g à 1 kg champignons water 1 citroen liais... bekijk recept »

Kalfsblanket met zilveruitjes, champignons en geko

voor 4 personen: 1,8 kg uitgebeende kalfsborst 1,5 liter blanke fonds groenteboeket (wortel, prei, selder) kruidenboeket (peterseliestelen, tijm, laurier) peper en zout 350 g à 500 g zilveruitjes 0,5 l blanke fonds boter 500 g á 1 kg champignons wate... bekijk recept »

Orata con squame

Voor 2 personen:2 Dorade Royal1 courgette1 ltr. visbouillon (zie beschrijving)1 bos blad-peterselie1 dl. room400 gr. kruimige aardappelennootmuskaatpeultjes en doperwtenolijfolie**visbouillon** - De visbouillon maken van 1 kg. graten en koppen van ni... bekijk recept »

Pagina 69 van 100