1000 recepten met rozemarijn
3 takjes rozemarijn 2 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels olijfolie (voor de vinaigrette) 400 g kippenbillen 2 nectarines 50 g rode aalbessen 0,5 venkel met loof 100 g brood in kleine stukjes 1 kropsla 4 eetlepels olijfolie peper zout1. Voor de vina... bekijk recept »
1 takje rozemarijn 4 eetlepels vloeibare honing 3 blaadjes witte gelatine 75 g gedroogde dadels 250 ml slagroom 4 kaneelkoekjes (pakje a 150 g)1. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op ... bekijk recept »
2 el olijfolie 150 g gesneden ui 1 sinaasappel 7½ g rozemarijn (bakje 15 g) 300 g rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid) 350 g bloemkoolroosjes 1 pakje tomaten-groentesoep 400 g gepelde tomaten 1 liter kraanwater 800 ... bekijk recept »
2 kroppen radicchio 2 el olijfolie 1 takje rozemarijn (bakje 20 g) 2 tenen knoflook 2 el honing 4 el balsamicoazijn 3 el peterselie (bakje 30 g)1. Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de ol... bekijk recept »
1 kg rib-runderlap (op kamertemperatuur) 3 rode uien 3 tenen knoflook 75 g boter 3 takjes rozemarijn 3 aubergines 2 el tomatenpuree 800 g gepelde tomaten (blikje à 400 g) 350 ml cream sherry (of px sherry of madeira doc... bekijk recept »
2 limoenen 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel verse rozemarijn ((zakje a 20 g), fijngesneden) 1 teen knoflook (geperst) 1 mespunt gedroogde chilipepertjes (verkruimeld of gemalen uit molentje) 300 g kipfilet (... bekijk recept »
2 schalen trostomaten (a 750 g) 6 tenen knoflook (gepeld) 2 uien (in parten) 2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes) 3 el olijfolie 2 tl suiker1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze... bekijk recept »
1 aubergine (in dobbelstenen) 1 bakje romaatjes (250 g) 1 doosje champignons ((250 g), schoongemaakt) 2 zakjes rozemarijn (a 15 g) 2 eetlepels olie1. Kook de blokjes aubergine 2 minuten in ruim kokend water. Laat ze afkoel... bekijk recept »
300 g linzen 1 grote ui 3 preien 500 g vastkokende aardappels 1 takje rozemarijn 4 runderbraadworsten (magere) 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 kruidenbouillontabletten (zee)zout (versgemalen) peper1. Linzen in zeef... bekijk recept »
50 g roomboter 100 g pistachenoten 20 g bloem 25 g honing 65 g witte basterdsuiker 85 g eiwit 1 mespuntje zout ’s Middags voorbereidenPistache ‘sponge’-taartjeSmelt de roomboter op laag vuur en laat kleuren tot het ... bekijk recept »