1000 recepten met rozemarijn
50 g gedroogde abrikozen 50 g hazelnoten 1 takje rozemarijn 300 g patentbloem 250 g witte basterdsuiker 250 g koude boter 1 mespunt zout 1 ei 1 el kraanwater1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de ha... bekijk recept »
2 aubergines 1½ courgette 8 trostomaten 2 rode uien 8 el olie 2 tenen knoflook 15 g rozemarijn1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaa... bekijk recept »
3 tenen knoflook (fijngesneden) 3 takjes verse rozemarijn (naaldjes gerist) 4 el olijfolie 4 entrecotes 4 rode uien (in grove stukken) 2 gele paprika's (in dunne repen) 2 courgettes (in de lengte in dunne repen) ... bekijk recept »
410 g Italiaanse roerbakgroente bonen-broccoli (bak, AH Excellent) 3 el olijfolie 225 g varkenschipolata's (AH Biologisch) 330 g tomato frito (pakje) 4 takjes rozemarijn (bakje à 15 g) 425 g borlottibonen (uitgelekt... bekijk recept »
1 pompoen 1 eetlepel olijfolie 2 takjes rozemarijn (zakje a 15 g) 25 g rucola (sla, zak a 75 g) 1 eetlepel walnoten (grofgehakt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, ... bekijk recept »
2 tenen knoflook 4 kalfssaucijzen 2 el olijfolie ½ el venkelzaad 1 venkelknol 2 takjes rozemarijn 800 g cannellinibonen 1 citroen1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapje... bekijk recept »
200 g adukibonen 1 aubergine 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 250 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 takjes rozemarijn 150 ml rode wijn 400 g tomatenblokjes 300 ml kraanwater 3 kippenbouillontabletten 1 laurierblaadje... bekijk recept »
1 ui 1 rode paprika 3 el olijfolie 1 el paprikapoeder 400 g tomatenblokjes (blik) 1 groentebouillontablet 600 ml kraanwater 3 tl gedroogde rozemarijn 4 el crème fraîche1. Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. 2. Verhit de o... bekijk recept »
1 citroen 100 ml limonadesiroop (frambozensmaak (fles a 1 l)) 1 takje verse rozemarijn (zakje a 15 g) 2 theelepels poedersuiker 1 bakje frambozen (125 g) 20 g pure chocolade (reep a 100 g) 1/2 bak roomijs (vanille... bekijk recept »
2 rode uien 2 takjes rozemarijn 750 g aardperen (schaal à 750 g) 1 bol knoflook 4 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 2. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snijd de ui in parten. Schil de aardperen met een dunschiller e... bekijk recept »