1000 recepten met rozemarijn
75 g gorgonzola ((kaas), ontkorst) 2 el crème fraîche (bekertje 125 ml) 2 el medium dry sherry 2 takjes rozemarijn 8 sneetjes witbrood ((casino), ontkorst) 1 ei 3 el olijfolie 1. Wrijf de gorgonzola in een kom fijn met ee... bekijk recept »
300 g abrikozen 0.5 vanillestokje 80 g suiker 250 g mascarpone een beetje rozemarijn 1 limoen bio 4 diepgevroren wafels 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel)1. E-mail 2. 300 g abrikozen 3. 0.5 vanillestokje 4. 80 g suiker 5. 250 g mascarpone ... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels balsamicoazijn 2 teentjes knoflook (in plakjes) 12 lamskoteletjes 4 grote vastkokende aardappels 200 ml crème fraîche 2 eetlepels scherpe mosterd (bijv. Dijon) versgemale... bekijk recept »
20 g Italiaanse kruiden (vers, kruidenmix: oregano, rozemarijn, salie en tijm, bakje à 20 g) 450 g aardappelpuree met boter (bak) 2 tenen knoflook 5 preien (voordeelzak à 5 stuks) 50 g boter 800 g linzen (blik à 400 g) ... bekijk recept »
150 ml melk 1 takje verse rozemarijn (naaldjes gerist) 200 g extra pure chocolade (in kleine stukjes) 1 beker slagroom (250 ml) 100 g witte basterdsuiker 1 tl grof zeezout (korrels)1. Breng de melk met enkele naaldjes ro... bekijk recept »
4 haasmedaillons 4 plakjes rauwe ham 2 el olijfolie 2 takjes rozemarijn 50 ml rode wijn 50 g koude boter (in blokjes)1. Laat de haasmedaillons op kamertemperatuur komen. Vouw de plakjes rauwe ham in de lengte dubbel en wikkel om de med... bekijk recept »
4 teentjes knoflook 1 lamsbout van 1,2 kg 3 takjes verse rozemarijn olijfolie 80 g honing 60 g dijonmosterd 15 cl droge witte wijn 8 muntblaadjes peper en zout 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen1. Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.... bekijk recept »
4 hertenbiefstukjes (ca. 300 g) 2 theelepels balsamicoazijn 4 eetlepels olijfolie extra vierge 8 takjes verse rozemarijn (stevige takjes) 24 plakjes katenspek (zee)zout (versgemalen) zwarte peper 1. Biefstukjes elk in 6 blokje... bekijk recept »
2 takjes rozemarijn 4 braadworsten 2 el grove mosterd 1 el vloeibare honing 1 el worcestershiresauce 20 g boter1. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Meng de mosterd, honing, worcestershiresaus en rozemarijnblaadjes met de braadworsten in ee... bekijk recept »
1 grote zoete aardappel 4 middelgrote tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 2 limoenen (het sap) enkele takjes rozemarijn 1 takje tijm 0,5 koffielepel komijn 0,5 koffielepel kurkuma 200 g linzen (uit blik) 200 g kikkererwten (bokaal) 1 eetlepel tomatenpur... bekijk recept »